Podnesen izvještaj protiv dva lica zbog šest krivičnih djela

  • 27.05.2021. 12:47

Pripadnici Uprave Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske za organizovani i teški kriminalitet podnijeli su banjalčukom Okružnom tužilaštvu izvještaj protiv dvojice Banjalučana čiji su inicijali D.J. i A.L, osumnjičenih za šest krivičnih djela, među kojima su prevara, falsifikovanje isprave, te oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

Lica su osumnjičena da su od januara do jula 2020. godine, s ciljem da na nezakonit način dođu u posjed nekretnina i građevinskog zemljišta, u jednom slučaju pokušali, a u drugom stavili u pravni promet falsifikovane lične isprave, kao i falsifikovane punomoći javnih bilježnika/notara u Republici Srbiji i Hrvatskoj.

Nakon toga su nekretnine i građevinsko zemljište, do kojih su dolazili na taj način, dalje prodavali ili namjeravali da prodaju trećim licima, čime su sebi pribavili imovinsku korist.

Ovim krivičnim djelima oštećeno je više lica, saopšteno je iz MUP-a.

Policijski službenici, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju drugih krivičnih djela, koja su na sličan način počinila navedena i druga lica. 

Тагови: