Smjena na čelu "Pošta Srpske"

Miladin Radović preuzeo dužnost od Jasminke Krivokuće

  • 02.07.2019. 19:28

Trinaest godina bila je na čelu preduzeća “Pošte Srpske”, a sada je došlo vrijeme da fotelju ustupi mlađem kolegi. Od Jasminke Krivokuće danas je dužnost direktora preuzeo Miladin Radović, diplomirani inženjer saobraćaja, direktor privatnog preduzeća i osnivač Opšte poljoprivredne zadruge. Najviše pažnje posvetiću korisnicima i to uvođenjem novih usluga i praćenjem novih tehnologija, kaže novi direktor. 

"Vizija je da Pošte Srpske postave nove standarde kada je u pitanju poštanski saobraćaj i da budemo prepoznatljiva vodeća kompanija u poštanskom saobraćaju. Kao mlad čovjek koji je od danas na čelu ove kompanije sastaviću tim od mladih ljudi, ali naravno i od onih iskusnih profesionalaca koji su već duže godina u ovom sistemu, te njihovim svakodnevnim usavršavanjem, da zajedno doprinesemo boljem rejtingu i poslovanju Pošte Srpske," rekao je Radović. 

Nisam smijenjena, ja samo odlazim na kraju svog trećeg mandata, kaže dosadašnja direktorica Jasminka Krivokuća. 

"Ispoštovano je moje da meni istekne mandat i ja se povlačim, vjerovatno ću otići na neku od drugih funkcija. Neću nigdje biti na prvoj funkciji da budem lokomotiva, to jednostavno prepuštam mladim ljudima. Mislim da na mladima svijet ostaje i da mladi imaju više energije, ja već imam dovoljno stručnosti i znanja," rekla je Krivokuća. 

Pošte Srpske ove godine ostvarile su najbolji rezultat u svom dosadašnjem poslovanju, sa dobiti od 797.000 maraka. Zapošljavaju 2.500 radnika, a prosječna plata prošle godine iznosila je 900 maraka. Jedan od najvećih problema im je nedostatak radne snage, a 56 odsto radnika imaju više od 55 godina.