SPC

Mitropolit Hrizostom služiće liturgiju na Božić u Hramu Svetog Save

  • 04.01.2021. 13:55

U Hramu Svetog Save na Vračaru u Beogradu, na Božić, 7. januara, Svetu arhijerejsku liturgiju služiće Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski i čuvar patrijaršijskog trona Hrizostom.

Božićna liturgija počeće u 9.00 časova, a biće služena u centralnom dijelu Hrama, nakon tri godine pauze zbog unutrašnjeg uređenja Hrama.

Prethodno će u ponoć u Hramu Svetu arhijerejsku liturgiju služiti Njegovo preosveštenstvo episkop remezijanski Stefan, najavljeno je iz Srpske pravoslavne crkve.

Prije toga, na Badnji dan, 6. januara, u 16.00 časova, ispred male Crkve Svetog Save biće održano nalaganje badnjaka, a potom bdenije u kripti Hrama Svetog Save.

Iz crkvene televizije Hram je najavljeno da će, budući da su glavni radovi na unutrašnjem uređenju Hrama privedeni kraju, nakon trogodišnje pauze liturgije biti služene u centralnom dijelu Hrama /ponoćka i božićna liturgija/.

Vjernicima je upućen poziv da ove godine Božić dočekaju sabrani u jednom od najvećih pravoslavnih hramova na svijetu, hrama koji je ponos cijelog srpskog i svekolikog pravoslavnog roda.

Na Sabor Presvete Bogorodice, 8. januara, u 9.00 časova, biće služena liturgija u maloj Crkvi Svetog Save, a za Svetog Stefana, 9. januara, takođe će biti služena liturgija u isto vrijeme i u istom hramu.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

    'Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

  • 13:15 Аграр (Р)

    ''Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина