Oovodom praznika Svetog proroka Malahije

Mitropolit Hrizostom služio liturgiju u manastiru u Ozerkovićima

  • Извор: СРНА
  • 16.01.2022. 14:04

Njegovo visokopreosveštenstvo mitopolit dabrobosanski Hrizostom služio je Svetu arhijerejsku liturgiju u manastiru Svete Trojice u Ozerkovićima kod Sokoca, povodom praznika Svetog proroka Malahije, koji danas obilježava Srpska pravoslavna crkva.

Mitropolit je rekao da niko od proroka nije tako dotakao biće srpskog naroda, kao što je Sveti prorok Malahije, koji je posljednji prorok Starog zavjeta.

Čestitajući vjernicima predstojeće velike praznike Jovanjdan i Bogojavljenje, mitropolit Hrizostom je istakao da su ovi praznici veliko okrepljenje za pravoslavne hrišćane i da se odnose na naše spasenje.

Mitropolit je istakao da je čovjek kruna stvorenja Božjeg i da se kroz njega spasava cjelokupna tvorevina Božja.

"Bog je došao i sada smo mi na redu da priđemo Bogu, da budemo jedno sa njime i u tome je smisao božanske ljubavi, koja je nemjerljiva u ljubavi prema čovjeku da bi ga približio sebi", poručio je mitropolit Hrizostom.

Mitropolit Hrizostom je izrazio zahvalnost igumanu Georgiju, nastojatelju manastira Svete Trojice u Ozerkovićima koji se potrudio da u okviru manastirskog konaka adaptira paraklis posvećen Svetom Serafimu Sarovskom.

On je istakao da je Sveti Serafim Sarovski veliki podvižnik koji je zadivio ne samo ruski svijet 19. vijeka, već i svakog čovjeka svojim svetim življenjem i molitvama. 


(Foto: Srna)


Тагови:
  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.