AMS Srpske

Mjestimično mokri kolovozi

  • Извор: АТВ
  • 20.08.2023. 08:30

Saobraćaj se u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, zbog povremene kiše i lokalnih pljuskova, odvija po mjestimično mokrim i klizavim kolovozima, pa vozačima iz Auto-moto saveza Republike Srpske skreću pažnju na opreznu i sporiju vožnju.

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, kao i preko planinskih prevoja, moguća je pojava jutarnje magle koja smanjuje vidljivost.

Pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Gradiška, Donja Gradina, Kozarska Dubica, Velika Kladuša i Izačić, dok na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog održavanja manifestacije "Tradicionalni prnjavorski vašar" najavljena je privremena obustava saobraćaja na regionalnom putu Prnjavor - Doboj, u Ulici Bože Tatarevića od 17.00 do 2.00 časa poslije ponoći.

Najavljene su izmjene u odvijanju saobraćaja na dionici regionalnog puta Karanovac - Mitrovići i na dionici magistralnog puta Mitrovići - granica Republike Srpske/FBiH Prisika jedan.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Јohovac do Vukosavlja izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Јohovac. Izmjena režima saobraćaja je i na petlji Rudanka, zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Na dionici regionalnog puta Rača - Vršani izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja radi regulisanja ulaza i izlaza vozila gradilišta angažovanih na izgradnji dionice auto-puta Rača - Bijeljina.

Zbog rehabilitacije magistralnog puta Gradiška - Nova Topola - Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan - Nova Topola izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Na dionici magistralnog puta Han Pijesak jedan - Han Pijesak dva i dionici Han Pijesak dva - Sokolac u toku je rehabilitacija puta, te je potrebno prilagoditi brzinu kretanja vozila i poštovati saobraćajnu signalizaciju.

Zbog sanacije klizišta saobraćaj se na dionici magistralnog puta Foča - Goražde u mjestu Filipovići odvija otežano, jednom trakom, urađenom privremenom zaobilaznicom u dužini 150 metara.

Za vrijeme trajanja rekonstrukcije dionice magistralnog puta Brod na Drini Foča - Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja do 31. decembra.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini - granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini - Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na magistralnom putu Gradiška - Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Na Mostu kralja Aleksandra u opštini Rudo zabranjen je saobraćaj za motorna vozila ukupne mase preko 10 tona, dok se za putnička vozila ograničava brzina kretanja na 20 kilometara na čas.

Do kraja godine biće obustavljen saobraćaj za sva vozila i pješake u Banjaluci u Ulici put srpskih branilaca, u zoni mosta preko Široke Rijeke, zbog rekonstrukcije, odnosno izgradnje novog mosta. Za vrijeme obustave, teretni saobraćaj će biti preusmjeren na brzi put Banjaluka - Laktaši.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko - Cerik /Bukvičko brdo/ saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce Cerik - Lončari - Brčko, za putnička vozila Donja Skakava - Ulice - Vitanovići/.

Na području FBiH zbog održavanja Međunarodne trke na brdskim stazama od 8.00 do 20.00 časova obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Srbljani - Ostrožac.

Za vrijeme obustave saobraćaj se odvija alternativnim pravcima.

Počeli su radovi na polaganju završnog sloja asfalta na dionici magistralnog puta Bihać - Kamenica, zbog čega se od 7.00 do 19.00 časova saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu Bihać - Vrkašić - Kamenica.

Sporije zbog radova tokom dana saobraćaj se odvija na magistralnim putevima: Ripač - Dubovsko, Vitez - Nević Polje, Semizovac - Olovo i Kiseljak - Busovača, kao i na ulazu u Bugojno /iz smjera Rostova/, Kladanj /iz smjera Olova/, Stolac i Hadžiće.

Zbog slijeganja puta na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 kilometara na čas.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!