Производи сапуне

Младена Ступар из Приједора руши све предрасуде

  • Извор: АТВ
  • 21.03.2024. 19:19

Када су ту воља и истрајност граница не постоји. Показала је то и Младена Ступар из Приједора. Као лице с инвалидитетом побиједила је све предрасуде. Покренула је сопствени бизнис. Већ четири године производи сапуне. Исплатило се. Данас води успјешан посао.

- Њима је та нека база у суштини иста, кокосово и маслиново уље, а то по чему се они разликују су сухе биљке и етерична уља, неки су неутрални, неки мало блажи, јачи - прича Младена.

Као и у сваком бизнису, на почетку је помоћ и те како добро дошла. Младена је помоћ пронашла у Фонду за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида Републике Српске.

Рефундација доприноса, оно је што јој олакшава пословање.

- Ја сам од самог почетка, од саме регистрације, остварила то право у Фонду, као лице са инвалидитетом на поврат доприноса које је мени најлакша олакшица. Функционише тако што ја, као послодавац измирим све своје обавезе и након што прође порески систем у року пар дана се то рефундира и пуно ми олакшава пословање - истакла је Младена.

У прошлој години издвојено је више од пет милиона марака за поврат доприноса. Из Фонда за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида кажу да ће у овој години та средства биће увећана.

- Ја мислим да ћемо за ту компоненту планирати средства у износу преко 6 милиона КМ. Самим тим што повећамо запосленост имамо веће оптерећење за поврат доприноса што је нормално, али трудимо се да обезбједимо довољно средстава да то све финансирамо - наглашава Стевица Дроњак, директор Фонда за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида Републике Српске.

Младена је своје прве производе пласирала у Крајишку кућу у Бањалуци. С временом успјела је да се они нађу на тржишту цијеле Републике Српске.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм