Brašno bez aditiva

Mlin i pekara Ljubače Tuzla provele sertifikaciju ISO 9001:2015 i HACCP normi

  • 16.10.2018. 14:14

Kompanija Mlin i pekara d.d. Ljubače -Tuzla, lider na tržištu Tuzlanskog kantona u proizvodnji hljeba i peciva, uspješno je provela proces sertifikovanja i primjene standard ISO 9001:2015 i HACCP normi. 

"Proizvodnja kvalitetne, higijenski ispravne, i sigurne hrane je naš imperativ, i to ostvarujemo primjenom standarda ISO 9001:2015,  te ispunjenjem zahtjeva HACCP normi. Sertifikovanje smo proveli u saradnji sa sertifikacijskom kućom TUV NORD CERT. Na taj način učinili smo još jedan značajan korak u kontrolisanju proizvodnog procesa, počevši od nabave sirovina i repromaterijala, preko njihovog skladištenja, do proizvodnje i isporuke gotovih proizvoda koje savjesno prate vrhunski tehnolozi i radnici s dugogodišnjim iskustvom. Ovim je zatvoren krug proizvodnje, prodaje i distribucije na transparentan način, a sve u cilju opravdanosti povjerenja naših kupaca i potrošača. Još jedna stvar na koju smo posebno ponosni u ovoj godini jesu novi, uspješno lansirani visokokvalitetni proizvodi kao što su: bavarsko pecivo, visokoproteinski hljeb, hrono hljeb... Fokusirani smo na praćenje trendova zdravog načina ishrane kojeg su prepoznali naši potrošači, jer bilježimo povećanje prodaje u svim segmentima", izjavio je Adnan Imerović, direktor Mlina i pekare Ljubače - Tuzla.

Trenutno kompanija svoje proizvode distribuira na području Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona, a uskoro će biti dostupni potrošačima i na području Sarajevskog kantona. 

Mlin i pekara d.d. Ljubače-Tuzla postoji od 1950. godine i lider je na tržištu Tuzlanskog kantona u proizvodnji hljeba i peciva, što je dokaz povjerenja uspostavljenog prije svega dugogodišnjim kvalitetom. Mlin je napravljen po visokim standardima kako bi se postigla proizvodnja vrhunskog kvaliteta, a povezan je sa betonskim silosima kapaciteta 50 hiljada tona, koji su drugi po veličini u Bosni i Hercegovini.

Brašno proizvedeno u Mlinu Ljubače je garantovano bez aditiva. Trenutno se proizvodi brašno  T500, T550, T710, T850, pšenični griz, pšenične mekinje i pšenično stočno brašno. Mlin posjeduje savremenu laboratoriju u kojoj se vrše svakodnevne kontrole svih sirovina i proizvoda.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.