Modriča: Članovi PPB i RVI upućeni u Banju "Dvorovi"

  • 09.10.2020. 18:45

Opština Modriča uputila je osam lica u JU Banja "Dvorovi" Bijeljina, čija će fizikalna rehabilitacija trajati 10 dana.

Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Projektom banjske rehabilitacije ratnih vojnih invalida i članova porodica poginulih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske za 2020. godinu, predvidjelo je upućivanje 400 lica na nivou Republike Srpske u banjsko-klimatske zdravstvene ustanove. Prema rasporednom nalogu Ministarstva, opština Modriča upućuje osam lica u banju.

Pravo da budu upućeni u banju imali su RVI od I do X kategorije invalidnosti i članovi porodica poginulih boraca, kojima je ovaj vid zdravstvene zaštite preporučen od strane ljekara i koji nisu koristili ovo pravo po Projektu u protekle tri godine, kao i RVI-amputirci i paraplegičari koji su koristili banju putem Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske u istom periodu, u skladu sa pravilnikom Fonda.

Ukupno se prijavilo 20 lica, nakon čega je izvršeno rangiranje po utvrđenim kriterijima i predloženo osam lica za banju. Preostali broj lica, koji nije mogao ostvariti pravo na banjsko liječenje, kao pomoć od opštine Modriča može dobiti po 200,00 КM, ukoliko banju budu koristili po preporuci ljekara i plaćali ličnim učešćem.

Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite je dalo svoju konačnu saglasnost za predloženih osam lica, koji su RVI i članovi porodica poginulih boraca.

Troškove banjske rehabilitacije snosi Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite, a troškove prevoza do banje i povratka, kao i ranijih godina, finansiraće opština Modriča.

Projekat banjske rehabilitacije RVI i PPB realizuje se od 2006. godine, a iz opštine Modriča do sada u banju je upućeno 185 korisnika, od čega 96 RVI i 89 PPB.
 

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.