Modriča: Realizovani brojni kapitalni projekti

  • 13.11.2020. 17:01

U okviru kapitalnih ulaganja za 2020. godinu u proteklom periodu realizovano je niz projekata na području opštine Modriča.

Izvršeno je uređenje Svetosavske ulice. Pored asfaltiranja parkinga u ovoj ulici, izgrađen je trotoar i ulična rasvjeta. Iz kapitalnog budžeta opštine Modriča za asfaltiranje parkinga izdvojeno je 27.370 КM, dok je za izgradnju trotoara i ulične rasvjete ukupno izdvojeno oko 70.000 КM. Novi parking u Svetosavskoj ulici, pored Doma zdravlja omogućiće lakši pristup ovoj ustanovi, dok će izgradnja trotora i ulična rasveta olakšati kretanje građana Modriče u ulici koja je većeg prometa.

U mjesnoj zajednici Modriča 4 asfaltirana je ulica Miloša Obilića i ulica Cara Dušana. Ukupna dužina asfaltiranih dionica je 2.100 metara, a vrijednost radova je 265.642,66 КM.

U mjesnim zajednicama Vranjak i Кoprivna asfaltirano je nekoliko puteva. U MZ Vranjak u zaseoku Brvno asfaltiran je put u dužini od 290 metara, dok je u zaseoku Sječa ukupno asfaltirano 400 metara puta. U MZ Кoprivna u zaseoku Osoje asfaltiran je put dužine 615 metara. Novi asfalti imaju veliki značaj za mještane. Vrijednost radova na asfaltiranju puteva u MZ Vranjak i Кoprivna iznose ukupno 88.200 КM, a sredstva su obezbijedili mještani i opština Modriča.

U MZ Botajica u toku su radovi na rekonstrukciji područne osnovne škole i Omladinske sale, radovi na asfaltiranju puteva, a nedavno su završeni i radovi na uvođenju ulične rasvete u dva zaseoka. Rekonstrukcija područne OŠ "Sveti Sava" i Omladinske sale omogućiće lakše odvijanje nastavnih aktivnosti za učenike i njihove nastavnike. Za mještane Botajice od velikog je značaja i asfaltiranje puteva Simići-Кojići i Botajičke Radine. 

Vrijednost radova na rekonstrukciji područne OŠ i Omladinske sale je 55.000 КM, a sredstva je obezbijedila opština Modriča iz kapitalnog budžeta. Radovi na asfaltiranju puta Simići-Кojići vrijedni su 38.000 КM, finansirani su zajedničkim učešćem mještana i Opštine. Sredstva za asfaltiranje puta Botajičke Radine obezbijeđena su od strane Vlade Federacije BiH u iznosu od 50.000, a učešće opštine Modriča je 8.000 КM. U MZ Botajica nedavno je uvedena i ulična rasvjeta u zaseoku Madžarevac i Botajička rijeka, a u planu je i rešavanje vodosnadbevanja na području ove MZ.

U MZ Skugrić u toku je druga faza radova na izgradnji fiskulturne sale. U okviru druge faze vrijednosti 225.810 КM sazidaće se objekat, pokriti, ugraditi stolarija te izvršiti pripremni radovi za treću (završnu) fazu radova.

Pored navedenih kapitalnih projekata i u drugim mjesnim zajednicama na području opštine Modriča, realizovani su ili je u toku realizacija više projekata.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.