ATV

Lopardince

Momcima 1.600, djevojkama 3.300 KM: Selo plaća mještanima da se vjenčaju

 • Извор: Нова.рс
 • 04.09.2023. 17:30

Selo Lopardince na jugu Srbije, u opštini Bujanovac, nudi neženjama 100.000 dinara (više od 1.600 KM) ako "stanu na ludi kamen", a dodatno daje novac i za svako rođeno dijete.

Takođe, ukoliko neka djevojka iz ovog sela odluči da se uda i dovede svog muža da živi sa njom u selu, dobiće 200.000 dinara (oko 3.300 KM), potvrdio je za portal "Nova.rs" predsjednik Mjesne zajednice Lopardince Goran Kostić.

Kako Kostić objašnjava, radi se korišćenju fonda u koji se novac sliva na osnovu samodoprinosa Mjesne zajednice, odnosno dobrovoljnih priloga, "ko koliko ima".


Automehaničar otkriva zašto se zapalio punto u kom je izgorio Dejan

Automehaničar otkriva zašto se zapalio punto u kom je izgorio Dejan

Odluku su donijeli nedavno na sastanku Savjeta MZ Lopardince, kada je devet članova jednoglasno podržalo ideju.

Prethodno smo imali akciju, birali smo najboljeg domaćina, poljoprivrednika, najbolju baštu i još mnogo drugih kategorija.

Najbitnije nagrade su bile putovanje u Grčku, a bilo je i besplatnih ručkova u lokalima u blizini.

Ova nova akcija je zbog činjenice da se, kako kaže, selo u posljednjih 40 godina "prepolovilo", te pokušavaju da zadrže ljude.

Sprovodiće je u saradnji sa Crkvenim odborom, odnosno Eparhijom vranjskom, a podršku daje i Ministarstvo Srbije za brigu o selu.

"Ove godine imamo samo 3 đaka upisana u prvi razred. Po posljednjem popisu ovdje živi svega 707 stanovnika. Zato smo jednoglasno odlučili da svako ko se oženi iz sela 100.000 dinara dobija, onda za prvo dijete 50.000, za drugo 100.000, za treće 150.000 dinara i taj iznos takođe za svako naredno dijete. Ako se djevojka uda iz sela i dovede još jednog stanovnika, dobija 200.000 dinara“, kaže Kostić.


Erdogan poslao poruku Ukrajini iz Sočija

Erdogan poslao poruku Ukrajini iz Sočija

Prva svadba već je zakazana za 21. oktobar, očekuje se da dođu i nacionalne televizije, a mladenci Milan i Nikolija će tada zvanično dobiti obećanih 100.000 dinara.

Već mu se javljaju neki mlađi muškarci sa komentarima da bi odmah da se ožene, a procjenjuje da u oko 200 domova u ovom selu, živi više od 50 neženja.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 14:00 Серија: Превртљиво срце (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 14:50 Серија: Истине и лажи (Р)

  Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

 • 15:30 Серија: Авионџије (Р)

  Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 По свијету са Робертом Дацешином

  Путописна авантура са нашим Робертом Дацешином._x000D_