Poruka jasna

Mora se znati i za srpske žrtve

  • Извор: АТВ
  • 10.07.2022. 19:13

Mora se znati i za srpske žrtve, jednoglasna je poruka udruženja proisteklih iz odbrambeno-otadžbisnkog rata nakon uklanjanja slika srpskih žrtava na putu prema Potočarima. Cilj je bio da se međunarodnim zvaničnicima ukaže na obim stradanja i težinu počinjenog zločina nad Srbima na ovom području.

"Uvjereni smo da je pravda spora, ali da će ruka pravde stići počinioce ovog zločina i njihove nalogodavce. Zašto nekoga boli istina? Zašto međunarodna zajednica zatvara oči pred srpskim žrtvama i zašto do danas niko nije odgovarao za srpske žrtve? Hiljadu je pitanja, a nijednog odgovora", kaže Goran Rogić, predsjednik Predsjedništva BORS-a. 

Ne iznenadjuje me što mnogima smeta pominjanje srpskih žrtava, poručuju iz Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske. Zašto nekome smeta da se srpske žrtve koje su stradale od hordi takozvane "Armije BiH" znaju imenom i prezimenom i likom", pita se Božica Živković Rajilić. 

"Zašto ne uklone slike od udruženaj ir aznih mešetara po Federaciji? Evo sprema se sutra 11. jula, a šta je sa Petrovdanskim danima? Nemoguće da se jedne žrtve priznaju,a druge ne priznaju", kaže Božica Živković Rajilić. 

Nikada nećemo odustati od dokazivanja istine o stradnju Srba u Podrinju i drugim područjima. Nikakvi pritisci međunarodnih zvaničnika nas u toj namjeri neće zaustaviti, poruka je  Republičke organizacije porodica poginulih boraca i nestalih civila. 

"Njihova konačna namjera i cilj je da se Srbi prikažu kao zločinci i "genocidan" narod, kako bi pokušali ukinuti Republiku Srpsku i proglasiti je "genocidnom". To nikada neće dozvoliti srpski narod i zvaničnici Republike Srpske", poručuju iz Republičke organizacije porodica poginulih boraca i nestalih civila.

Nalog za uklanjanje fotografija još jedan je u nizu dokaza koliko se srpske žrtve degradiraju i ne priznaju, poručuju iz Saveza logoraša Republike Srpske.

"Čestitam i maksimalno podržavam organiaztore koji su to uradili da napokon da i oni iz međunarodne zajednice sponzori Nasera Orića i njegovi mentori, a na kraju krajeva i Naser Orić, vidi koliko je ljudi ubijeno oko Srebrenice zahvaljujući njemu i njegovoj bratiji", kaže Anđelko Nosović, predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske. 

Uz regionalni put Bratunac - Potočari juče su postavljene fotografije 3.267 srpskih civila i vojnika iz srednjeg Podrinja ubijenih i poginulih u proteklom građanskom ratu u BiH.

Fotografije su postavili članovi porodica poginulih uz njegovu saglasnost i podršku s ciljem da se ukaže da su na ovom području stradali i Srbi i da su nad njima počinjeni mnogi zločini za koje niko nije odgovarao. Međutim, tužilac Okružnog tužilaštva Bijeljina naložila je uklanjanje fotografija javnih površina u Bratuncu, što su porodice žrtava i učinile. Premjestili su ih u svoja dvorišta.

Тагови:
  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)