Pale

Na humanitarnoj večeri prikupljeno 4.300 KM za liječenje Miloša Božovića

  • Извор: СРНА
  • 27.03.2023. 22:52

U Palama je večeras prikupljeno 4.300 KM za nastavak liječenja u Rusiji mladog golmana juniorske ekipe Fudbalskog kluba "Slavija" Miloša Božovića iz Istočno Ilidže, koji je na utakmici 2014. godine doživio tešku povredu glave.

Na humanitarnoj večeri u Kulturno-sportskom centru učestvovali su Kulturno-umjetničko društvo "Mladost" Pale, Guslarsko društvo "Starina Novak", Kamerni hor, Studentsko pozorište, Muzički ansambl, grupa "Bitanga i prinčevi", kao i učenici Škole za osnovno muzičko obrazovanje, te kafe "Iks-el", koji je svim posjetiocima pripremio osvježenje.

Kutije za dobrovoljni prilog postavilo je Pravoslavno humanitarno udruženje "Sveti Sava" sa Pala.

Direktor Kulturno-sportskog centra Pale Slavka Brezo izjavila je novinarima da su učesnici muzikom, pjesmom, igrom, filmom i knjigom podržali Miloševo dalje liječenje, kojem je poželjela brz oporavak, a porodici da obezbijede potrebna sredstva.

Brezo je rekla da su organizatori humanitarne večeri "Zajedno za Miloša" bili svi korisnici Kulturnog centra, pa je Narodna biblioteka Pale po povoljnim cijenama prodavala svoja izdanja, a Kinoteka Republike Srpske "ce-de" sa dokumentarnim filmom "Јeni malo svjetlo sa zapada".

Umjetnički rukovodilac Kulturno-umjetničkog društva "Mladost" sa Pala Nikola Spasojević rekao je da se uvijek rado odazovu ovakvim ili sličnim akcijama, čiji je značaj veliki.

Spasojević je naveo da su nastupali drugi dječiji ansambl, koji se predstavio sa dječijim igrama iz Srbije, dok se izvođački ansambl predstavio koreografijama sa Kosova.

Član Studentskog pozorišta Pale Svjetlana Lizdek rekla je da je večeras govorila poeziju, a pojedini članovi nastupali su u horu, te u ansamblima Kulturno-umjetničkog društva.

U Republici Srpskoj je aktivan i humanitarni broj 1412 za nastavak liječenja Miloša Božovića iz Istočne Ilidže, koji bi trebalo ponovo da bude operisan u Rusiji.

Akcija će trajati do 31. marta, a pozivom na broj zainteresovani doniraju jednu KM za nastavak Miloševog liječenja u Rusiji, za koje je potrebno oko 120.000 evra.

Božović je u julu prošle godine bio na liječenju u klinici u Moskvi. Prema izjavama njegove porodice, pojavila se mogućnost liječenja matičnim ćelijama i ukupan proces liječenja, prema programu ljekara ruske klinike, trebalo bi da traje do dvije godine.

Novčana sredstva moguće je uplatiti i na tekući račun broj 562-012-815-030-2396 NLB banka ili uplatom na IBAN broj, BA3956201281150302590, primalac Aleksandar (Sreta) Božović, akademika Petra Mandića 48, 71123.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.