"Green destinations & Future of Tourism 2022"

Na konferenciji u Atini Trebinje i Mrkonjić Grad predstavljeni kao destinacije koje se razvijaju

  • Извор: АТВ
  • 27.09.2022. 13:26

Na konferenciji "Green destinations & Future of Tourism 2022”, koja se održava u Atini od 27. do 30. septembra, učestvuju predstavnici sektorske radne grupe za razvoj turizma, koju čine predstavnici Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske, Ministarstva za evropske integracije i međunarodnu saradnju Srpske, Federalnog Ministarstva okoliša i turizma, Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH i odjeljenje Vlade Brčko distrikta za turizam.

Tema konferencije je razvoj održivog turizma u turistickim destinacijama. Prvog dana Konferencije na panelu "Održivi razvoj turizma na Balkanu" predstavnici grada Trebinja i opštine Mrkonjić Grad predstavili su se kao destinacije koje se razvijaju u pravcu održivog turizma. 

Na Konferenciji je naglašeno da se u 2021. godini povećala potražnja za destinacijama održivog turizma. 

Učešće na konferenciji uzeli su i predstavnici Razvojne agencije Preda Prijedor, Razvojna agencija Žepče, opštine Šamac i Bosanska Krupa, Kantonalni Zavod za zaštitu, Privredna komora FBiH i NVO " Naša perspektiva" iz Sarajeva korisnici Eu4Business projekta kojeg implementira GIZ (Njemačka agencija za razvoj). 

Za drugi dan predviđeno je predstavljanje Hercegovačke kuće na panelu pod temom naprednih/razvijenih lokalnih zajednica. Učešće predstavnika svih institucija podržano je kroz projekat Eu4BusinessRecovery koji implementira GiZ podržan od strane EU i Vlade SR Njemačke.

Тагови: