Fond solidarnosti

Na računu više od pet miliona maraka za liječenje djece u inostranstvu

  • 03.12.2018. 19:39

Na računu Fonda solidarnosti nalazi se više od pet miliona maraka, a sav novac namijenjen je za liječenje djece u inostranstvu. 

Liječenje 57-oro teško oboljelih mališana, rezultat je njihove borbe. Od početka ove godine kada su i počeli sa radom odobrili su 66 zahtjeva i sve to platili 1,8 miliona maraka. 

"Djeca su upućivana u bolnice u Njemačkoj, Austriji, Švajcarskoj. Italiji, Belgiji, Rusiji, Sloveniji, Španiji i Turskoj. Najčešći razlozi upućivanja bili su transplatacija koštane srže, rijetki tumori, teška oboljenja i teške ortopedske intervencije", kaže Jasminka Vučković, v.d. direktora Fonda solidarnosti.

Na liječenju u inostranstvu trenutno se nalazi četvoro djece, a najveći iznos od 230.000 maraka Fond je odobrio za transplataciju koštane srži u Njemačkoj. Pomoć mališanima na svoj način žele pružiti i iz Dječijeg pozorišta Republike Srpske. Poklanjaju im premijeru predstave “Medvjedić Timotej”. 

"Mi ćemo u četvrtak direktorici Fonda solidarnosti uručiti dvadesetak medvjedića u kojima će biti potpisi sa porukama ansambla dječijeg pozorišta, znači glumaca, koji će na taj način dječacima i djevojčicama koji budu odlazili na liječenje sa medvjedićem iz Dječijeg pozorišta biti znak da ih naši glumci čekaju da ozdrave i da nam dođu", kaže Ljiljana Labović, direktor Dječijeg pozorišta RS

Predstava govori upravo o tome da ljudi jedni drugima moraju pomagati, a namijenjena je za djecu stariju od tri godine, kažu iz Dječijeg pozorišta. 

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм

    '' Филм

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)