Jakne na ulicama, odžaci se zadimili

Nagli pad temperature iznenadio mnoge

  • Извор: АТВ
  • 21.09.2022. 19:21

Zimske jakne iznenada su morale napustiti ormare a i odžaci su zadimili. Temperatura je za samo nekoliko dana pala ispod svih prosjeka za ovo doba godine. Pao je i prvi snijeg. Prije njega su se izredali vreli dani, tropske noći i jake padavine.

Ovo zahlađenje iznenadilo je i južnjake. U Trebinju se jutros temperatura kretala oko desetog podioka, nešto sjevernije, na Čemernu izmjeren je tek jedan stepen.

Slojevito, slojevito ponavljaju građani kada ih pitate šta obući. Trebinjci spas vide u suncu jer se u hladovini ne može. Priznaju da se ovome nisu nadali.

- Hladno je. Zimsku jaknu nisam ali imam ovo pa onda majicu pa imam potkošulja a bio sam samo u potkošulji.

- Ne bi trebalo prije polovine oktobra ništa se mijenjati ali ove godine, toplo ljeto i brzo zahladilo. Da li vas je iznenadilo? Jes evo obukao sam se toplije.

- Mnogo nas je šta iznendilo. Jeste li izvukli debelu jaknu? Pa boga mi je na mjestu pa kadaa trebadne izvući ču.

- Jel vas iznenadilo zahlađenje? Kako nije vidiš da sam obukao jaknu.

- Rano je još brate izazivati zimu.

Sve je čudno ove godine, kažu meteorolozi. Ljeto je bilo jedno od najtoplijih a počelo je još u maju, temperaturni rekordi oboreni su u junu. Meteorolog Milica Đurđević kaže da prošle sedmice temperatura pala za 15 do 20 stepeni. Prognozira se varljiva jesen.

"Do kraja ove ssedmice ostajemo pod  uticajem ovoga hladnijeg vazduha koji je zahvatio naš region tako da će i dalje biti prohladno pogotovo u noćnim i jutarnjim satima. Vikend donosi blagi porast temperature ali početkom naredne sedmice nas očekuje ponovo kiša, od ponedjeljka do četvrtka najvjerovatnije biče kišovito i svježije a onda posle toga, kako budemo ulazili u oktobar nešto bolje vrijeme", kaže meteorolog Milica Đorđević.

Ljeta više nema sigurni su meteorolozi, za dva dana i kalendarski je završeno. Kakva će biti zima teško je prognozirati. Ono što je činjenica ozbiljnije zime nema godinama.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.