Sastanak Trninić - Injac

Nastavlja se izgradnja kargo objekata, ove godine 200 hiljada putnika

  • 13.02.2019. 15:17

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić i vršilac dužnosti generalnog direktora preduzeća "Aerodromi Republike Srpske" Zoran Injac potpisali su danas ugovor koji će otkloniti zastoj u vezi sa izgradnjom kargo objekta.

Trninić je nakon sastanka sa Injcem rekao da su objekat i oprema tog aerodroma prevaziđeni, te da se razgovara o proširenju. 

On je naveo da je kompanija iz Beograda "Kontiki" pokazala interes za usluge ovog aerodroma i već je postignut određeni dogovor za uvođenje čarter letova dva puta sedmično za Antaliju i jednom sedmično za Grčku. 

"Pokušali smo ih zaintrigirati i za let prema Tivtu, tako da postoji i ta mogućnost", dodao je Trninić. 

Prema njegovim riječima, saradnja "Aerodroma Republike Srpske" sa avio-kompanijom "Rajaner" pokazala se vrlo uspješnom, navodeći da je u protekloj goodini prevezeno 35.000 putnika. 

"Ako to uporedimo sa 2017. godinom, kada je prevezeno 20.000 putnika vidimo da je riječ o značajnom rastu, pogotovo imajući u vidu da je `Rajaner` u protekloj godini poslovao sa našim aerodromom samo dva mjeseca", istakao je Trninić. 

On je podsjetio da, osim postojeće tri linije, "Rajaner" od proljeća planira uvesti i četvrtu za Berlin. 

"Sa `Rajanerom` smo razgovarali i o proširenju destinacija na jesen. Mi smo zainteresovani da to bude Beč, ali oni će dati posljednju riječ", rekao je Trninić. 

On je dodao da se nastavlja saradnja i sa "Er Srbijom". 

Trninić je naveo da očekuju u ovoj godini 200.000 putnika. "Značajan je rast broja putnika avio-saobraćaja u BiH, devet odsto u odnosu na prošlu godinu, pri čemu je značajan doprinos dao i ovaj aerodrom", smatra Trninić. 

On je napomenuo da se radi na realizaciji leta Banjaluka-Moskva tri puta sedmično. 

Trninić je naglasio da je zadovoljan rezultatima, ali da se mora ići dalje, te se razgovora o novim destinacija i sa drugim avio-kompanijama, pri čemu ima izvjesnih pomaka, o čemu će više riječi biti na jesen. 

Injac je rekao da je realno očekivati da se "Aerodrom" u ovoj godini približi broju od 200.000 putnika. 

On je podsjetio da "Rajaner" servisira destinacije Memingen, Brisel i Stokholm, pri čemu je Banjaluka uključena u sistem redovnog avio-saobraćaja. 

"Ima mnogo prostora za razvoj avio-saobraćaja u Banjaluci", dodao je Injac. 

On je naglasio da se "Aerodromi" na zadovoljavaju samo razvojem putničkog saobraćaja, te da je danas potpisan sporazum i o nastavku izgradnje kargo objekta jer je Banjaluka tako pozicionirana da ima punu mogućnost za razvoj i ove vrste saobraćaja, na čemu će se intenzivno raditi. 

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.