Sekretar Crvenog krsta

Neđić: Zahvalnost Vladi Srpske za pomoć narodnoj kuhinji u Vlasinici

  • Izvor: Srna
  • 22.04.2022.14:14

Sekretar Crvenog krsta u Vlasenici Milena Neđić zahvalila je Vladi Republike Srpske što je povodom predstojećih vaskršnjih praznika uplatila jednokratnu pomoć svim javnim kuhinjama u Srpskoj, među kojima je i vlasenička.

Neđićeva je navela da ovo nije prva pomoć Vlade i izrazila nadu da će ih biti i u budućnosti.

- Lijepo je znati da nismo sami i da institucije Srpske brinu o svojim građanima - istakla je Neđićeva.

Ona je dodala da je Crveni krst danas završio vaskršnju podjelu za 40 korisnika koji su umjesto uobičajenog toplog obroka dobili jaja, pečenje i slatkiše.

- Željeli smo da za Vaskrs imaju svečani ručak i da im bar malo uljepšamo predstojeće praznike, da osjete da nisu zaboravljeni - izjavila je Neđićeva Srni.

Ona je rekla da su ovu pomoć obezbijedili uz podršku opštine Vlasenica i donatora Siniše Erkića, Dalibora Deurića i Siniše Marinkovića, te nekih trgovinskih radnji.

Neđićeva je navela da, od kada je počela epidemija virusa korona, korisnici Narodne kuhinje topli obrok nose kući, ne zadržavaju se u prostoriji, a onima koji su lošijeg zdravstvenog stanja ili su udaljeni od Vlasenice, obroke dostavljaju na kućnu adresu.

Korisnik Narodne kuhinje Ljubinka Stjepanović zahvalila je ljudima koji brinu da na vrijeme dobiju obroke.

- Dok je njih niko neće ostati gladan. Za praznike uvijek dobijamo svečaniji ručak kao i sada - pečenje, jaja i slatkiše - izjavila je Stjepanovićeva i zahvalila za pomoć.

Neđićeva je najavila podjelu prehrambeno-higijenskih paketa za oko 15 socijalno ugroženih i višečlanih porodica, koji će im biti uručeni nakon vaskršnjih praznika.

U Narodnoj kuhinji u Vlasenici dnevni obrok dobija četrdesetak stanovnika ove opštine.