Teslić

Nedjelja u znaku ribljeg paprikaša na obalama Velike Usore

  • Извор: АТВ
  • 31.07.2022. 19:05

Na obalama Velike Usore danas je sve mirisalo na riblji paprikaš. Ponegdje i na pečenje. Pozitivnu energiju širili su učesnici 15 takmičarskih ekipa na „Fišijadi“. Došli su, kažu, da uživaju u druženju, ali i da pokažu svoje kulinarsko umijeće.

"Odlučili smo da pravimo pobjednički riblji paprikaš. Osnovna ideja nam je da koristimo samo prirodne začine, nema fanta, nema vegete, ništa. Samo što smo mogli kod kuće proizvesti ovdje u loncu se nalazi, rekli su učesnici.

"Ja sam rođena u Bačkoj na Dunavu, ja znam kako kuvaju, tamo nema paprikaša bez četiri vrste ribe, to je jedina tajna, polako i dugo, ali to je stvar ukusa", dodao je drugi.

"Ne može riblja čorba biti dobra dok ne ubaciš janjeći batak, nećeš dobiti prvo mjesto,  da si ti kru", rekli su učesnici.

Na žiriju težak zadatak. Teslićani su, kažu, pravi majstori u pripremanju ribljeg paprikaša. Zato će i ovaj put odlučiti nijanse. 

"Uvijek je teško odlučiti, nikada nije lagano, trudimo se da ne budemo pristrasni i da uvijek pobijedi baš onaj koji je zaslužio", rekao je Nedeljko Dević, član žirija "Fišijada" Teslić.

Prva „Fišijada“ u Tesliću, kažu ribari, održana je početkom devedesetih. Manifestacija se nije održavala samo tokom ratnih godina. A onda su opet morali na dvogodišnju pauzu zbog korone. Nadaju se da pauza više neće biti. 

"Probaćemo da se tradicija održi i da to bude svih narednih godina", rekao je Milorad Savić, predsjednik Sportskog ribolovnog društva "Usora Teslić".

"Kao jedna gastro manifestacija ima svoje mjesto u turističkoj ponudi Teslića. Odziv nakon dvije godine pauze je sasvim dobar što govori koliko su ljudi poželjeli ovu manifestaciju", istakao je Danijel Petrović, direktor Turističke organizacije opštine Teslić.

Gastro ponuda Teslića je bogata i specifična. U tom smislu „Fišijada“, kao jedna od manifestacija sa najdužom tradicijom u Tesliću, zauzima značajno mjesto. Svi se nadaju da će u godinama koje dolaze dodatno popularizovati i unaprijediti ovu manifestaciju. 



Тагови:
  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.