Празници

Нерадни дани у мају - како да имате мини одмор

  • 08.04.2024. 12:27

До наредних нерадних дана и дугоочекиваног предаха остало је мање од мјесец дана.

Вијест која радује све грађане је да се ове године спајају слободни дани за 1. маја и Васкрс, па ће многи успјети да споје ове дане и направе мини одмор.

Овогодишњи нерадни дани почеће са Празником рада, 1. и 2. мај стандардно се празнују нерадно, а одмах на њих се надовезују нерадни дани за Ускрс од 3. до 6. маја и 9. мај Дан побједе на фашизмом. Дакле од 1. маја па све до 9. маја многи ће одмарати.

Школски распуст ће се поклопити са нерадним данима који су већ поменути.

Распуст креће 29. априла, па многи родитељи узимају и слободне дана како би у потпуности искористили и ускладили свој одмор са прољећним распустом.

Ево како да спојите нерадне дане:

Наиме, наредни предах од посла нас чека од првог маја односно Празника рада који пада у сриједу и другог маја односно четвртка.

Затим већ у петак 3. маја пада Велики петак, а онда и те недјеље односно 5. маја Васкрс. Нерадни дан је и 6. мај односно Васкршњи понедјељак. Уколико вам је остало дана од годишњег одмора један од приједлога је да узмете четири радна дана (уторак, сриједу, четвртак, петак) и да добијете 12 дана одмора пошто све то спајате са викендом који слиједи.

Или, многима “безболнија” опција - 29. и 30. април, па да онда спојите до 7. маја, што опет није мало.

Ако један од датума када се празнују државни празници падне у недјељу, не ради се првог наредног радног дана. Ово се не примјењује када су у питању вјерски празници, преноси Блиц.

Нерадни дани у мају 2024. године

1. мај - Празник рада

2. мај - Празник рада

3. мај - Велики петак

5. мај - Васкрс,

6. мај - Васкршњи понедјељак (Ђурђевдан)

9. мај - Дан побједе над фашизмом

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 20:45 АТВ интервју

    ''АТВ интервју

  • 21:15 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:00 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.