Невријеме се приближава Бањалуци: Пратите уживо кретање

  • Извор: АТВ
  • 22.09.2023. 21:21

Снажан вјетар захватио је Бањалуку у вечерњим сатима, а ако је судити према прогнозама weather.com, снажније невријеме тек се може очекивати.

У наредним сатима талас који се креће из Херцеговине погодиће Бањалуку, а са собом ће носити снажне падавине и вјетар. Дио који ће до поноћи бити у Бањалуци означен је црвеном бојом што је представљено као опасно вријеме.

Убрзо након тога, талас који се креће из Хрватске захватиће Бањалуку, Приједор и сјевер Републике Српске. Угрожен је дио Херцеговине гдје су и издата упозорења о могућим поплавама. Важно је напоменути да много фактора утиче на кретање невремена, а често се  дешавало да усљед атмосферских промјена дође до разбијања олујних облака.

Кретање невремена можете погледати на крају текста.

Креће се према нама: Стиже хладан фронт са грмљавином и пљусковима

Хладни фронт на свом путу доноси захлађење са грмљавинским олујама и обилнијим падавинама.

Иначе, у овом часу над севером Атлантика налази се веома снажан циклон, а у склопу њега простире се веома изражен хладни фронт дужином од Скандинавије преко централне Европе и Алпа до запада Медитерана, каже Ђорђе Ђурић, метеоролог.

Испред њега преко нашег подручја са југа струји веома топла ваздушна маса, а још врелије биће првог дана викенда, уз температуре локално и до 35-36°C. Сутра је и први дан јесени.

Упаљен жути аларм због вјетра: Могуће и бујичне поплаве

Упаљен жути аларм због вјетра: Могуће и бујичне поплаве

Иако ће субота у већем дијелу Србије бити сунчана, већ током дана понегдје су могуће предфронталне грмљавинске олује и то углавном у Бачкој и на западу Срема, гдје ће бити нешто пријатније, уз температуре од 28 до 30°C.

Продор хладног фронта очекује се пред сам крај дана и то прво у сјеверним и западним, током вечери и ноћи и у централним, а до недеље ујутро и до осталих предјела Србије, уз обилније падавине и грмљавинске олује, рекао је Ђурић.

У недјељу и у понедјељак ујутро у Србији се очекује талас обилних падавина под утицајем висинског циклона са Јадранског мора.

Иначе, у недјељу ће на сјеверу и на западу Србије и у Београду бити свјежије и за 15 степени.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина