Предсједник Скупштине

Нинковић радницима Градске управе: "Лично ћу се борити да вам се плате повећају за 300 KМ"

  • Извор: БањалучкеПриче.нет
  • 29.09.2023. 19:42

Радници Градске управе и даље чекају повећање плата у износу од 150 KМ, а до кога није дошло јер је Драшко Станивуковић противзаконито повећао плате за 16 својих најближих сарадника. Предсједник Скупштине града Љубо Нинковић затражио је од градског менаџера Бојана Kресојевића записник инспекције Министарства финансија како би се утврдили ови наводи, међутим Kресојевић и даље крије записник као змија ноге.

Након што је Kресојевић на све начине опструисао Нинковићеву потрагу, наредио је предсједнику Синдикалне организације града Бањалука Радиславу Гојковићу да сазове састанак и припријети радницима, међутим како Бањалучке приче сазнају, Гојковићу застрашивање није прошло, умјесто тога чланови Синдикалне организације су му дали ултиматум да им до понедјељка достави записник на увид.

Подсјећања ради, предсједник Скупштине града јуче је казао како ће се лично борити да радницима у Градској управи плата буде повећана за 300 KМ.

Нинковић је јуче подсјетио бањалучку јавност да је Kлуб одборника СНСД-а затражио повећање плата радницима Градске управе, а да су та средства искориштена за повећање плата градоначелниковим сарадницима.

Предсједник Скупштине града обратио се и свим радницима Градске управе рекавши како се кривична пријава није односила на свих 400 запослених, већ само на 16 којима је противзаконито повећана плата и казао како их нико не смије плашити, па ни предсједник Синдикалне организације Радислав Гојковић, а који је један од 16 Станивуковићевих сарадника коме је противзаконито повећана плата.

"Немојте дозволити да вас препадају. Немојте подлећи притиску ове врсте да ми радимо нешто против радника. Подсјетићу вас да смо ми изгласали закључак којим смо тражили повећање за 150 KМ за све раднике, а они су тај новац искористили како би повећали себи плате више него што им припада", закључио је Нинковић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: