Метеорологија

Невријеме стиже у БиХ преко Хрватске: Пратите кретање уживо

 • Извор: Агенције
 • 15.01.2024. 21:30

Снијег је у понедјељак увече, 15. јануара, забијелио многе дијелове Хрватске.

Падало је у Загребу, а путеви су се већ забијелили и на сјеверу Хрватске, као и Славонији, Барањи и у Сријему.

Док је у Загребу и околини до 20 сати превладавао слабији снијег, густе пахуље падају већ на истоку, у околини Осијека, гдје је већ прекрио и цесте и аутомобиле.

Бх. метеоролози су најавили да се снијег за неколико сати очекује и у БиХ, односно Крајини. БХМетео се у 19.42 сати огласио на Фејсбуку.

"У наставку вечери пролазно сусњежица и снијег у већем дијелу земље. Неће се радити о значајнијим сњежним падавинама, краткотрајна бљузгавица уз већином тањи сњежни покривач (на фотографији снијег на истоку Хрватске). Постепеним падом температура уз премјештање хладног фронта, киша ће до 22 сата прелазити у сусњежицу и снијег на сјеверу и сјевероистоку Босне. Касније у ноћи краткотрајно и у већем дијелу остатка земље", навели су и додали:


Јутјуб новом одлуком разбјеснио кориснике - и вас ће сигурно

Јутјуб новом одлуком разбјеснио кориснике - и вас ће сигурно

"Добар дио Херцеговине и југозападне Босне без снијега, док ће га највише пасти у брдско-планинским областима централне, источне, сјевероистоцне и сјеверне Босне до око 5 цм. Ова више априлска него јануарска фронта брзо ће се премјестити преко наших крајева, тако да нас сутра (16. 1.) очекује разведравање. Уз дневне температуре у плусу снијег ће се отопити, осим на планинама".

Истакли су да затим слиједе "луде" температурне осцилације.

"Најприје изражена јужина, појачан југо, локално киша и прољетне температуре у сриједу и четвртак. Петак и викенд спремају ново захлађење и краткотрајни повратак у зиму. Али већ идуће седмице ново затопљење", написали су на Фејсбук страници БХМетео.

Сличну прогнозу за уторак објавили су и из Федералног хидрометеоролошког завода.

"У јутарњим сатима у већем дијелу земље ће падати снијег, а на југу киша. У Босни у низијама могућа је киша која ће се смрзавати. Затим се очекује дјеломично смањење облачности. Ново наоблачење са југозапада у послијеподневним и вечерњим сатима које ће условити слабу кишу на подручју Херцеговине", кажу у ФХМЗ и додају:


Током акције нестале америчке фоке

Током акције нестале америчке фоке

"Вјетар слаб источног и сјевероисточног смјера. У вечерњим сатима вјетар мијења смјер на југо. Најнижа јутарња температура већином између -3 и 1 степен, на југу од 5 до 9. Највиша дневна температура углавном између 1 и 6, на југу од 8 до 12 степени".

Невријеме које из Европе преко Хрватске долази у БиХ можете пратити уживо на линку ОВДЈЕ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.