Метеорологија

Невријеме стиже у БиХ преко Хрватске: Пратите кретање уживо

  • Извор: Агенције
  • 15.01.2024. 21:30

Снијег је у понедјељак увече, 15. јануара, забијелио многе дијелове Хрватске.

Падало је у Загребу, а путеви су се већ забијелили и на сјеверу Хрватске, као и Славонији, Барањи и у Сријему.

Док је у Загребу и околини до 20 сати превладавао слабији снијег, густе пахуље падају већ на истоку, у околини Осијека, гдје је већ прекрио и цесте и аутомобиле.

Бх. метеоролози су најавили да се снијег за неколико сати очекује и у БиХ, односно Крајини. БХМетео се у 19.42 сати огласио на Фејсбуку.

"У наставку вечери пролазно сусњежица и снијег у већем дијелу земље. Неће се радити о значајнијим сњежним падавинама, краткотрајна бљузгавица уз већином тањи сњежни покривач (на фотографији снијег на истоку Хрватске). Постепеним падом температура уз премјештање хладног фронта, киша ће до 22 сата прелазити у сусњежицу и снијег на сјеверу и сјевероистоку Босне. Касније у ноћи краткотрајно и у већем дијелу остатка земље", навели су и додали:


Јутјуб новом одлуком разбјеснио кориснике - и вас ће сигурно

Јутјуб новом одлуком разбјеснио кориснике - и вас ће сигурно

"Добар дио Херцеговине и југозападне Босне без снијега, док ће га највише пасти у брдско-планинским областима централне, источне, сјевероистоцне и сјеверне Босне до око 5 цм. Ова више априлска него јануарска фронта брзо ће се премјестити преко наших крајева, тако да нас сутра (16. 1.) очекује разведравање. Уз дневне температуре у плусу снијег ће се отопити, осим на планинама".

Истакли су да затим слиједе "луде" температурне осцилације.

"Најприје изражена јужина, појачан југо, локално киша и прољетне температуре у сриједу и четвртак. Петак и викенд спремају ново захлађење и краткотрајни повратак у зиму. Али већ идуће седмице ново затопљење", написали су на Фејсбук страници БХМетео.

Сличну прогнозу за уторак објавили су и из Федералног хидрометеоролошког завода.

"У јутарњим сатима у већем дијелу земље ће падати снијег, а на југу киша. У Босни у низијама могућа је киша која ће се смрзавати. Затим се очекује дјеломично смањење облачности. Ново наоблачење са југозапада у послијеподневним и вечерњим сатима које ће условити слабу кишу на подручју Херцеговине", кажу у ФХМЗ и додају:


Током акције нестале америчке фоке

Током акције нестале америчке фоке

"Вјетар слаб источног и сјевероисточног смјера. У вечерњим сатима вјетар мијења смјер на југо. Најнижа јутарња температура већином између -3 и 1 степен, на југу од 5 до 9. Највиша дневна температура углавном између 1 и 6, на југу од 8 до 12 степени".

Невријеме које из Европе преко Хрватске долази у БиХ можете пратити уживо на линку ОВДЈЕ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм

    '' Филм