"Прошла им фора"

Нисте спремни за контролни? Гимназијалаци из Приједора имају "рјешење"

  • Извор: АТВ
  • 11.03.2024. 19:20

Често се побјегне са часа да се избјегне одговарање или контролни, али I-2 приједорске Гимназије одлучио се за пјесму. У суштини, отпјевали су да нису баш спремни за тест и замолили професорку да их тај час не пита.

И успјело је!

"Сложан смо и колегијалан разред па смо дошли на идеју да покушамо на другачији начин да одгоди то, прича Калина Одицки, ученица Гимназије "Свети Сава" Приједор".

"У тренутку је била само парола снађи се и да се некако одгоди слушни тест. Једноставно ми је дошла идеја на памет, то сам написао на папир. То сам показао својим другарима они су се одушевили", рекао је Филип Личанин.

Није за похвалу што нисмо научили, кажи ученици, али јесте то што смо барем били искрени. 

"Никад није рјешење побјећи или нешто слично или неко насиље. Увијек треба разговарати с људима и на неки лијеп начин доћи до рјешења", истиче Миа Шормаз, ученица Гимназије "Свети Сава" Приједор".

"Нисмо све испланирали доста прије, него смо се снашли у тренутку", додаје Лорена Јањош.

Професорка се прилично зачудила кад је дошла на час. Учинило јој се да је учионица празна, а онда се зачула пјесма. Ово јој се, до сада, није десило. 

"Дјеца ће увијек имати и имали су неке покушаје да се нешто помјери и одгоди, али никоме није пала идеја да то уради на мој начин, да то уради кроз неку пјесму и то ми је било лијепо од њих доживјети", каже Сњежана Хрваћанин, професор музичке културе у Гимназији "Свети Сава" Приједор.

Нема професора који воли када ђак није спреман, али ово је било нешто потпуно другачије. Пјесма је, овог пута упалила али сљедећи час мораће пропјевати лекције. У сваком случају, свака част за идеју.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)