Bileća

Novac preostao od liječenja Marko Vučkovića preusmjeren drugima

  • Извор: СРНА
  • 08.03.2022. 22:03

Bilećanin Marko Vučković, za čiju su transplantaciju bubrega sugrađani organizovali niz humanitarnih akcija, operisan je i uspješno se oporavlja, a novac koji je preostao nakon operacije podijeljen je onima kojim je najpotrebniji.

Za Vučkovića su humani ljudi sakupili 244.344 KM, za troškove operacije utrošeno je 165.164 KM.

"Za dalje troškove Markovog liječenja izdvojeno je 10.750 KM. Na računu je ostalo 68.430 KM i taj iznos podijeljen je onima kojima je danas napotrebnije", potvrdio je Vučković Srni.

On je zahvalio svim ljudima koji su pomogli da ode na operaciju početkom decembra prošle godine i da se zdrav vrati svojoj djeci.

"Meni je drago što preostalim novcem možemo pomoći i drugim ljudima", kaže Vučković.

On i njegove radne kolege Suzana Tabaković i Radenko Kuljić kažu da su nakon brojnih razgovora odlučili da novac doniraju prvenstveno za liječenje djece iz Bileće, te su dio novca uplatili porodicama Kašiković, Matrak, Radovanović i Kapor.

Novac je uplaćen i porodicama Bajat i Vujović iz LJubinja i porodici Bjelogrlić na Palama, takođe, za liječenje djece, kao i za liječenje Bilećanke samohrane majke, te Obrada Miloševića iz Bileće.

Dio sredstava uplaćen je za transplantaciju bubrega Milana Gagića iz Trebinja, porodici Muratović iz Berkovića, Udruženju "Bebe" iz Trebinja, za obnovu hramova Svetog Save i Svetog Arhangela Mihaila, Fondacijama "Hrišćani za hrišćane" i "Sveti Vukašin".

Nije izostala pomoć ni udruženjima "Vedar osmijeh" iz Bileće, "Moja nada" iz Nevesinja, "Rastimo zajedno" i "Oplemenimo srce" sa Pala.

Novčana sredstva trebalo je da budu uplaćena i Zavičajnom klubu Bilećana u Srbiji, ali su oni taj novac donirali Bilećaninu Obradu Miloševiću i za rekonstrukciju fasade u Osnovnoj školi "Petar Drugi Petrović NJegoš".

Od pomenutih sredstava dio je uplaćen i za kupovinu 45 paketa porodicama korisnicima pomoći Crvenog krsta.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина