Bijeljina

Novi kengur zamijenio Koki Kola na ranču u Semberiji

  • Izvor: ATV
  • 19.06.2022.19:28

Koki Kol je danima bio glavna vijest svih medija. Kengur koji se obreo u Bijeljini i bio atrakcija i starim i mladima, odlučio je da otskakuće u sembersku ravnicu. Vlasnik, Nikola Tanasić nudio je i nagradu, dobijao je i informacije da je viđen, ali najpoznatijem bjeguncu Semberije se ipak izgubio svaki trag. Na ranč je doselio novi, pitomiji kengur koji će pokušati da zauzme mjesto svog prethodnika.

"Koki Kol je otišao. Prvih da kažem do dva mjeseca smo dobijali često informacije da su ga ljudi viđali uglavnom u kasnim večernjim satima međutim izgubio mu se svaki trag, više ga nema, tako da smo dobili donaciju iz Češke, drugog, iste rase u pitanju je sivi kengur sa bijelim genima, star je oko godinu dana, tako da ćemo pokušati da ga on zamijeni mada je jedan Koki Kol", rekao je Nikola Tanasić, vlasnik ranča.

Atrakcija i nenadanih gostiju na ovom ranču ne manjka. Neki se sami pojave, ostanu, neki su na proputovanju,ali je sigurno da ovdje nikada nije dosadno.

"Bila je u pitanju dvogrba kamila, mlada ženka stara dvije godine. Obzirom da je dolazila iz daleka putovala je u jedan zoo vrt u BiH pa zbog dužine puta naš ranč joj je bila jedna stanica gdje se zadržala nekih sedam dana, tako da smo imali iskustvo i sreću da je upoznamo i da se družimo sa njom", dodaje Tanasić.

Ono što je posebno zanimljivo u ovom malom Zoo vrtu jeste da životinje žive zajedno u miru. Nojevi, kornjače, psi, mačke svi oni su kao jedna porodica.

"Imamo trenutno tri pileta afričkog noja, imamo i odraslog afričkog noja, imamo i australijskog noja emu, američke nojeve nandu. Pored tih nojeva imamo paunove, zlatne fazane, više rasa pasa kao što ste imali priliku da vidite, konji naravno, oni su osnova svega ovoga", priča Tanasić.

Svakodnevna briga o životinjama nije laka. Čišćenje, pranje, hranjenje, ponekad i liječenje. Svi su uključeni i imaju svoje obaveze. Jednodnevni izleti učenika osnovnih škola i vrtića ovom ranču dali su i ideju za dalji razvoj. Do kraja godine ovaj kompleks biće obogaćen i adrenalinskim parkom, kaže Nikola.

Tagovi: