PU Zvornik

Obezbjeđenje komemorativnog skupa u skladu sa planom

  • 11.07.2018. 10:50

Štab akcije "Srebrenica 2018" konstatovao je da obezbjeđenje današnjeg komemorativnog skupa u Potočarima protiče mirno i u skladu sa planom, rekao je Srni portparol Policijske uprave Zvornik Miljan Bobar.

Bobar je rekao da je do 9.00 časova u Potočare stiglo 177 autobusa i 2.306 automobila, te da se saobraćaj na prilaznim putevima odvija normalno i bez većih zastoja. 

Štab akcije "Srebrenica 2018", koji zasjeda od ranih jutarnjih časova, rukovodi obezbjeđenjem današnjeg skupa u Potočarima. 

U Štabu su prisutni pripadnici bezbjednosnih agencija u BiH, kao i međunarodnih organizacija. 

Sve policijske strukture koje su angažovane imaju dobru saradnju, s ciljem da današnji komemorativni skup stradalim Bošnjacima protekne u miru i bez incidenata. 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske je, kao i prethodnih godina, nosilac aktivnosti obezbjeđenja komemoracije. 

U Memorijalnom centru u Potočarima počela je komemoracija Bošnjacima stradalim u Srebrenici prije 23 godine. 

Kako javlja reporter ATV-a u Potočarima su prisutni njemačka ambasadorka u BiH, Morin Kormak, premijer Federacije BiH, Fadil Novalić, potpredsjednik RS Ramiz Salkić, bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović,  visoki predstavnik u BiH, Valentin Incko, te visoka delegacija Turske.

U okviru komemorativnog programa predvđeno je obraćanje visokog predstavnika za BiH Valentina Incka, bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i još nekoliko međunarodnih zvaničnika.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)