Savindan

Obilježena krsna slava preduzeća "HE na Drini"

  • Извор: АТВ
  • 27.01.2022. 19:45

Svetog Savu danas je proslavilo i preduzeće HE na Drini. Zbog emidemioloških mjera, ove godine proslavljeno je skromnije nego prethodnih godina. Slavski obred služio je mitropolit dabrobosanski Hrizostom. U menadžmentu preduzeća kažu da je ovo prilika da se sumiraju dosadašnji rezultati. Voljeli bi da se na poslavnom planu ponovi prošlogodišnji uspjeh.

"Prošla godina 2021. Jedna je od najupsješnijih godina što se tiče proizvodnje, a što se tiče pogonske spreme, mi smo voljni i radimo na tome da u najmanju ruku ponovimo isti rezultat od prošle godine. Planovi su veliki i što se tiče našeg objekta i što se tiče objekata u vlasništvu našeg preduzeća", kaže Nedeljko Perišić, direktor "HE na Drini" Višegrad.

HE na Drini pokazale su i ove godine društvenu odgovornost. Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević kaže da zahvaljujući menadžmentu višegradske Hidroelektrane, studenti nisu ostali, ni ove godine  bez stipendija.

"Ove godine su dodijelili stipendije našim studentima, obzirom da je opština Višegrad u protekloj godini bila u nemogućnosti s obzirom da smo na privremenom finasiranju", kaže Mladen Đurević, načelnik opštine Višegrad.

HE na Drini, zajedno sa opštinom Višegrad nastaviće da radi na infrastrukturnim projektima koji su od značaja za Višegrad i njene građane. Prošla godina, upisana je kao jedna od rekordnih godina proizvodnje električne energije.

Тагови: