Auto-moto savez Republike Srpske

Oprez, poledica u višim predjelima

  • Извор: СРНА
  • 20.12.2021. 07:32

Zbog niske jutarnje temperature u Republici Srpskoj u višim predjelima i preko planinskih prevoja ima poledice, kao i na prilazima mostovima i tunelima, a ponegdje u kotlinama i uz riječne tokove smanjena je vidljivost zbog magle, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.

Učestali su odroni na svim dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, a na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi obavezno je poštovanje privremene saobraćajne signalizacije.

Zbog snježnih smetova, u prekidu je odvijanje saobraćaja na regionalnom putu Ulog-Klanci, preko prevoja Morine.

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se na dionici magistralnog puta Foča-Goražde u mjestu Filipovići, na regionalnom putu Bistrica-Podgrab i dionici Ukrin-Gornja Vijaka odvija jednom saobraćajnom trakom.

Zbog deminiranja od 8.00 i 16.00 časova biće polučasovnih obustava saobraćaja na dionici regionalnog puta Poljice-Orline u mjestu Trbuk, grad Doboj, i na dionici lokalnog puta Laništa-Marković Polje u distriktu Brčko.

Zbog rekonstrukcije dionice regionalnog puta Јezero-Šipovo, saobraćaj se povremeno obustavlja od 7.00 do 17.00 časova, po potrebi u trajanju do jedan čas.

Izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na spoju magistralnih puteva Kobaš-Derventa-Žirovine i Derventa /Žirovine/-Vrhovi, na putevima Banjaluka-Stari Majdan dva, Ugljevička Obrijež-Bobetino brdo u rejonu Gornje Čađavice, raskrsnica "Numera", od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva, Kozarska Dubica-Draksenić-Јasenovac, Gradiška-Nova Topola, Kotor Varoš-Obodnik, Šipovo-Novo Selo, Srbac-Gornja Vijaka-Gornja Vijaka 2-Razboj, zatim Razboj-Tedin Han, Tedin Han-Teslić, Tedin Han-Križ i u tunelu "Ugar".

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Vangabaritni teret se prevozi na putevima Banj Brdo-Granični prelaz Rača, Karuše-Doboj-Јohovac-auto-put Laktaši i Caparde-Granični prelaz Karakaj, a vozači treba da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na regionalnom putu Polje-Podnovlje zbog oštećenja kolovoza, za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona na nadvožnjaku u Trnu i za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona na putu Brod na Drini-Šćepan Polje.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.