Машиновође звучним сигналом упозоравају возаче!

Опрез: Аутом уништио рампу у Залужанима!

  • Извор: АТВ
  • 04.02.2024. 16:03

Синоћ је на пружном прелазу "Залужани" дошло до несреће у којој се једно возило забило у рампу која служи као осигурање прелаза.

Тим поводом су се огласили из Жељезница Српске у којем апелују на возаче да обрте пажњу приликом преласка на овом мјесту.

"Ванредни догађај десио се ноћас иза поноћи, на путном прелазу „Залужани“, на сву срећу без трагичних последица, али уз причињену велику материјалну штету на систему осигурања овог путног прелаза.

Из разлога оштећења система осигурања, возови се док трају радови на отклањању проузрокованог квара, обавезно заустављају приликом приближавања путном прелазу „Залужани“, након чега машиновође звучним сигналом упозоравају возаче друмских возила на обавезно заустављање, како безбедност учесника у друмском саобраћају нити у једном моменту не би била угрожена.

 

Нажалост и даље је у значајној мери присутно непоштовање саобраћајне сигнализације, приликом преласка преко путних прелаза, као и бахатост и вандализам од стране учесника у друмском саобраћају, превасходно возача друмских возила.

Жељезнице Републике Српске свакодневно улажу максималне напоре како би обезбиједиле несметано и безбједно одвијање саобраћаја на путним прелазима

Жељезнице Републике Српске најоштрије осуђују оваква поступање учесника у саобраћају, поново апелују и подсећају, да су сви учесници у саобраћају у обавези да поштују саобраћајне прописе, буду одговорни према себи и другима, прилагоде вожњу, обавезно се зауставе испред путног прелаза и безбедно након преласка пруге, наставе вожњу.

Лична непажња учесника у друмском саобраћају, неопрезно и неодговорно кретање приликом преласка преко пруге као и уништавање жељезничке имовине, најчешћи су узроци настанка саобраћајних незгода, због чега је неопходно и даље указивати на обавезно поштовање саобраћајне сигнализације на путним прелазима. Зауставите се испред путног прелаза.

Воз увијек има предност", наводе из ЖРС.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)