Stanje na putevima

Oprez zbog mokrih kolovoza

  • Извор: СРНА
  • 21.08.2022. 09:24

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) jutros se vozi po mokrim i klizavim kolovozima, pa se vozačima savjetuje oprezna vožnja prilagođena uslovima na putu, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Pojačana je frekvencija vozila na graničnim prelazima sa Hrvatskom, kao i na prelazima Gradiška, Donja Gradina, Izačić i Velika Kladuša na izlazu iz BiH.

Na ostalim prelazima povremeno dolazi do gužvi, ali zadržavanja nisu duža do 30 minuta.

Otvoren je do 30. septembra i granični prelaz Krstac na putnom pravcu Gacko-Nikšić.

Režim saobraćaja izmijenjen je u tunelu "Čeljigovići" na dionici magistralnog puta entitetska granica /Lapišnica/-LJubogošta, kao i u tunelu "Stambolčić" na magistralnom putu Pale-Podgrab zbog farbarskih radova i instalacije opreme.

Zbog proširenja i rekonstrukcije vodovodnog sistema izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu Krupac-Bogatić, a radovi će trajati do 3. oktobra.

Izmijenjen je režim saobraćaja na pravcu Konjević Polje-Milići, na putu Stari Majdan-Banjaluka /Rudarska/ i dionici granica Republike Srpske /Bakračuša/-Nevesinje jedan.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac radi isključivanja i uključivanja na teren mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor, te na pravcu Rudanka-Doboj jedan radi isključivanja i uključivanja na teren mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na koridoru "Pet ce" od mosta Rudanka /uključujući most/ do tunela "Putnikovo brdo dva".

Produženi su radovi na regionalnim putevima Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na regionalnim putevima Prijedor tri-entitetska granica /Stara Rijeka/ za vrijeme prelaska radnih mašina tokom eksploatacije rudnika LJubija, Šipovo-entitetska granica /Novo Selo/ i Jezero-Šipovo.

Jednom kolovoznom trakom, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići /na samoj liniji razgraničenja/, te na regionalnom putevima Bistrica-Podgrab i Ukrina-Gornja Vijaka.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini- granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Polučasovne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena na snazi su na dionici Šamac jedan-Grebnice, na lokalitetu Grebnice-Tišina od 8.00 do 14.00 časova, te na regionalnom putu Polje-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci u Derventi, od 8.00 do 15.00 časova.

Prevoz vangabaritnog tereta odvijaće se na pravcu entitetska granica Stanić Rijeka-Derventa-granični prelaz Brod, pa se vozači savjetuju da voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

U FBiH su u toku radovi na izgradnji kružnog toka u blizini mjesta Bradina na magistralnom putu Tarčin-Konjic, te se u noćnim časovima saobraćaj odvija naizmjenično jednom trakom, uz regulaciju semaForima.

Na magistralnom putu Jajce-Donji VakuF zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, dok je u noćnim časovima obustavljen i preusmjerava se na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraćaj se odvija i na putnim pravcima: Bihać-Bosanski Petrovac /Ripač-Dubovsko/, Žitomislići-Počitelj /Ševaš Njive/ i Donji VakuF-Travnik /Komar/.

Saobraćaj je obustavljen i na raskrsnici magistralnih puteva M-5 i M-16 u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.  


Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?