Bratunac

Opština dijeli besplatne sadnice maline

  • 20.02.2019. 11:51

Opština Bratunac pozvala je zainteresovana domaćinstva koja žele da se bave malinarstvom da se do 1. marta prijave za besplatnu dodjelu sadnica.

Riječ je o projektu "Obnavljanje i podizanje novih zasada maline", koji realizuje opština posredstvom firme "Malina", čiji je osnivač, a odnosi se na porodice u stanju socijalne potrebe, povratnike i interno raseljena domaćinstva. 

Jedini trošak korisnika ovog projekta je finansiranje vađenja sadnica u rasadniku, a dobiće od 1.200 do 2.400 sadnica, zavisno od površine zemljišta koje žele zasaditi. 

Cilj projekta je obnavljanje postojećih i podizanje novih zasada provjerenim zdravim i kvalitetnim sadnim materijalom, iz rasadnika "Maline" u Kravici, radi proširenja i unapređenja malinarske proizvodnje i stvaranja uslova za ostanak stanovništva na selu i život od rada na vlastitim imanjima. 

Uslovi koje korisnici ovog projekta treba da ispune su da su stalno nastanjeni u bratunačkoj opštini, te da imaju svoje ili iznajmljene parcele od jednog do dva dunuma površine za podizanje zasada za koje će besplatno dobiti sadnice. 

Osim dodjele sadnica, projektom je predviđena i stručna pomoć proizvođačima tokom zasađivanja i održavanja plantaža maline.  
 

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.