Подршка породиљама

Општина у БиХ за новорођенче даје и до 10 хиљада КМ

  • Извор: Агенције
  • 31.01.2024. 17:46

У посљедње вријеме све више општина и градова у ФБиХ повећава износе једнократне новчане помоћи мајкама породиљама, а задња у низу је општина Прозор/Рама чије је Општинско вијеће у уторак донијело одлуку да висина једнократне новчане помоћи износи 1.000 марака за прво новорођенче.

Према донесеној Одлуци о утврђивању права и додјели једнократне новчане помоћи за новорођено дијете у 2024. години, та се помоћ повећава за свако новорођено дијете, па тако висина једнократне новчане помоћи за друго дијете износи 1.500 КМ, треће и свако сљедеће 2.000 КМ, а за десето новорођено дијете 10.000 КМ.

Подсјећамо, Федерално министарство рада и социјалне политике је планирало, а Влада ФБиХ утврдила 16 милиона марака у буџету Министарства за провођење наталитетних мјера у 2024. години.


Зеленски добио

Зеленски добио "одбијеницу" у својој земљи?

Министар рада и социјалне политике Аднан Делић рекао је да је ријеч о једнократној подршци мајкама породиљама која подразумијева 1.000 КМ за свако новорођено дијете у ФБиХ.

То ће бити и први пут да се планира подршка мајкама породиљама са нивоа ФБиХ.

Осим тога, путем редовног текућег трансфера нижим нивоима власти, односно кантонима, из буџет Владе ФБиХ, предвиђен је услов свим кантонима да дио тог трансфера усмјере на провођење и подршку наталитетних политика, односно политика усмјерених на јачање породице.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.