Akademija nauka i umjetnosti

Optima Grupa na Međunarodnoj naučnoj konferenciji ,,XIV savjetovanje hemičara, tehnologa i ekologa Republike Srpske”

  • Извор: АТВ
  • 24.10.2022. 12:52

Danas otvorena dvodnevna Međunarodna naučna konferencija u prostorijama Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, okupila je naučne radnike iz regiona i Evrope, čiji su naučni interesi hemijske, prehrambene, grafičke i tekstilne tehnologije, materijali i ekologija.

Rafinerija ulja Modriča, kao članica Nestro Grupacije na konferenciji je predstavila svoj tehničko-tehnološki potencijal, kao i tradiciju proizvodnje ulja i maziva koja traje već skoro 70 godina. Tokom sedam decenija rada, proizvedeno je preko 1,6 miliona tona motornih ulja i  razvijeno više od 250 različitih proizvoda, a kao najprepoznatljiviji brend izdvojili su se proizvodi Optima i Maxima motorna ulja.

Međunarodnoj konferenciji ,,XIV savjetovanje hemičara, tehnologa i ekologa Republike Srpske”  prisustvuje više od 150 učesnika  organizovana je s ciljem da se razmijene znanja i iskustava naučnih institucija i industrije u primjeni i razvoju novih naučnih metoda u istraživanju.

Organizator konferencije, koja traje dva dana i  čiji je radni jezik engleski, jeste Tehnološki fakultet Univerziteta u Banjoj Luci. Suorganizatori su Tehnološki fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu, sa sjedištem u Zvorniku, Tehnički fakultet Univerziteta u Beogradu, sa sjedištem u Boru, te Fakultet veterinarske nauke i ekologije iz Brna.

Тагови:
  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.