Група од 15 ученика

Оркестар секције духовне музике гимназије из Градишке изводи и популарну музику

  • Извор: АТВ
  • 15.11.2023. 10:00

Духовна музика, обраде класика, али популарна музика дио су репертоара ученичког оркестра секције духовне музике из градишке гимназије.

Ова група од 15 ученика недавно се такмичила на музичком фестивалу Рок Сербика у Зрењанину гдје су освојили друго мјесто према гласовима публике. Једна од нумера коју су изводили под називом "Она и ја“, написао је и компоновао Давид Калабић, ученик четвртог разреда. Каже инспирацију за писање текста нашао је у личном искуству, те у оном његових пријатеља.

Иако је секција духовног карактера, чланови ове групе мијешају више жанрова. Неки њених вокала кажу - љубав према музици је оно што их спаја. 

Један од вокала је и Немања Шкрбић, ученик другог разреда који поред пјевања свира и клавијатуру. 

Поред јаких вокала, музичко извођење овог оркестра употпуњује и инструментална пратња. Кажу, добар музичар све жанрове и сваку музику може пренијети. 

Дарко Савић, вјероучитељ који држи ову секцију каже да је четвергодишње постојање ове секције само наставак његових часова вјеронауке у којима се труди да дјеци пренесе исконске хришћанске вриједности доброте. Каже, добра музика са позитивним текстовима не препознаје границе.  

Духовно повезивање ученика музиком позитиван је примјер како у младе људе усадити праве вриједности - кажу из градишке гимназије. Нарочито у савременом добу када се промовишу оне погрешне.

Након успјеха у Зрењанину, оркестар духовне музике наставља са припремама за предстојеће приредбе. Кажу, у плану им је и одлазак у Београд гдје ће ауторску пјесму "Она и ја“ снимити у музичком студију те је оживјети и у аудио формату.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: