U zemljotresu

Oštećeno 90 objekata u Berkovićima, više stotina hiljada KM štete

  • Извор: СРНА
  • 25.04.2022. 12:35

U Berkovićima, gdje je bio jedan od epicentara zemljotresa koji ovih dana pogađaju Hercegovinu, dvije porodice su iseljene zbog oštećenja njihovih domova, a do sada je prijavljeno 90 oštećenih objekata, izjavio je danas Srni načelnik opštine Nenad Abramović.

On je naveo da će, prema preliminarnim procjenama, šteta od zemljotresa u Berkovićima iznositi više stotina hiljada KM.

Abramović je rekao da su uglavnom oštećeni stambeni objekti, ali i šest javnih, među kojima je zgrada centralne osnovne, srednje škole i tri područne osnovne škole, kao i biblioteke i zgrada u kojima je smješten katastar i Crveni krst.

On je istakao da je novi zemljotres, koji se desio juče ujutru, izazvao nova, ali i dodatna oštećenja na objektima koji su već oštećeni u prethodnim udarima.

Načelnik Berkovića je rekao da građani još prijavljuju štetu i da su formirane dvije komisije koje će vršiti popis i procjenu štete.

On kaže i da je preporuka načelnika i opštinskog kriznog štaba Ministarstvu prosvete i kulture Republike Srpske da obustavi izvođenje nastave u jednoj osnovnoj i u srednjoj školi u Berkovićima od sutra do kraja ove nedjelje, dok nadležni ne utvrde stanje bezbjednosti, imajući u vidu učestala podrhtavanja tla, koja još traju.

Prema njegovim riječima, u Berkovićima je tokom prethodna tri dana evidentirano više od 50 podrhtavanja tla.

On je pozvao sve nadležne u Republici Srpskoj i BiH da pomognu Berkovićima u sanaciji šteta od zemljotresa, imajući u vidu da je riječ o nerazvijenoj opštini.


  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм