U okviru manifestacije "Sretenjski dani"

Pale: Predstavljen "Atlas zločina nad Srbima tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata

  • Извор: АТВ
  • 15.02.2023. 19:18

U okviru manifestacije "Sretenjski dani" u Palama je predstavljen "Atlas zločina nad Srbima tokom Odbrambeno – otadžbinskog rata". Predstavljena su na više od hiljadu stranica.

"Jedno od najznačajnijih je svakako popis žrtava Odbrambeno – otadžbinskog rata, te smo danas ovdje kako bismo predstavljali naša izdanja, kako bi publika imali priliku da se upozna sa radom Centra i uopšteno o stradanju Srba tokom rata", rekao je Viktor Nuždić, vršilac dužnosti direktora Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica.

Paljanski srednjoskolci danas su imali priliku da se upoznaju o radu Centra o stradanju Srba tokom Odbrambeno – otadžbinskog rata. Učenici Srednjoškolskog centra Pale u okviru Tima za njegovanje kulture sjećanja, prošle godine su obišli srpska stratišta u Mostaru, Prebilovcima, Žitomislićima i Trebinju, a ove godine je u planu posjeta Višegradu, Starom brodu, Dobrunu, Malom Zejtinliku.

"Svaka istorijska tema je izuzetno važna, pogotovo za naš narod, jer mi imamo tu neku karakteristiku da brzo zaboravljamo sve sto nam se dešavalo kroz istoriju i samim tim ponavljaju nam se mnoge greške i zločini koju su vršeni nad nama", ističe Anđela Vuković, učenik četvrtog razreda Srednjoškolskog centra "Pale".

U okviru manifestacije “Sretenjski dani“ večeras je u Kulturnom centru Pale planirano "Veče frule", a specijalna gošća je Ivana Žigon.

Тагови: