Nastale gužve

Pao IZIS u brojnim domovima zdravlja u Srpskoj

  • Извор: Независне
  • 15.05.2023. 11:00

Program Integrisanog zdravstvenog informacionog sistema (IZIS) od jutros nije u funkciji u brojnim domovima zdravlja u Republici Srpskoj, saznaju "Nezavisne novine".

Da je tako za "Nezavisne novine" potvrđuju iz Doma zdravlja Banjaluka iz kojeg kažu da je u svim njihovim organizacionim jedinicama došlo do tog problema.

"IZIS ne radi ni u hitnoj službi, niti u porodičnoj, a problem na ovom sistemu ustanovljen je jutros oko sedam časova. Od kako su počeli sa radom pojavio se problem, i mi molimo naše pacijente za strpljenje i razumijevanje za novonastalu situaciju, koju mi nismo u mogućnosti da otklonimo", kazao je za "Nezavisne novine" Bojan Vujičić, stručni saradnik za odnose sa javnošću u Domu zdravlja Banjaluka.

Pronađeno beživotno tijelo muškarca!

Pronađeno beživotno tijelo muškarca!

Kako kaže, iz Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske su im saopštili da rade na otklanjanju problema i da bi to trebalo da se desi u najskorije vrijeme.

I u prnjavorskom Domu zdravlja došlo je do pada pomenutog sistema, zbog čega su se pojavile gužve u čekaonicama, jer ne mogu da zakažu specijalističke preglede, izdaju recepte ili doznake.

Padavine pale alarme u Srpskoj, najavljeni pljuskovi

Padavine pale alarme u Srpskoj, najavljeni pljuskovi

IZIS (Integrisani zdravstveni informacioni sistem) je projekat FZO RS koji podrazumijeva uspostavljanje informacionog sistema koji treba da omogući efikasno upravljanje cjelokupnim sistemom zdravstvene zaštite, te prikupljanje i obradu zdravstvenih informacija iz različitih zdravstvenih ustanova u jedinstvenu bazu podataka. IZIS je osmišljen prema smjernicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

Pratite nas i putem Vibera

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.