Васкршњи пост

Патријарх Порфирије: У дане поста размишљати о дјелима у властитом животу

  • Извор: СРНА
  • 17.03.2024. 21:51

Његова светост патријарх српски Порфирије пожелио је срећан и благословен почетак Васкршњег поста и да предстојећи дани буду испуњени љубављу, вјером и надом према Богу и ближњима, а више времена проведено на молитви, размишљајући о вјечним, егзистенцијалним питањима и дјелима у властитом животу.

- Трудимо се да одолимо искушењима и лошим навикама и будимо отвореног срца за све људе којима је помоћ потребна - истакао је патријарх Порфирије у објави на Инстаграму.

Његова светост је напоменуо да у молитвама не треба заборавити све пострадале у мартовском погрому 2004. године, као и сву страдалну браћу и сестре на Косову и Метохији.

- Завапимо милосрдном Христу да им буде брзи заштитник и помоћник - нагласио је патријарх Порфирије.

Патријарх је навео да треба затражити опроштај и опростити како би се међусобним измирењем ступило на пут великопосног подвига, заједно корачајући ка радости Васкрсења Христова.

- Господе Исусе Христе, Сине Божији, подари нам снаге да истрајемо на путу врлине и подвига и да угледамо светлост Васкрсења Твога. Срећан и благословен почетак Васкршњег поста - Свете Четрдесетнице - поручио је патријарх Порфирије.

За православне вјернике сутра ће почети вишенедјељни велики Васкршњи или Часни пост, који се завршава празником Васкрсења Исуса Христа - Васкрсом, који се ове године прославља 5. маја.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм