Београд

Патријарх прославио крсну славу, присуствовали Додик и Вучић

  • Извор: АТВ
  • 20.01.2024. 15:55

Његова светост патријарх српски Порфирије прославио је данас крсну славу - Светог Јована Крститеља, а славској свечаности у Патријаршији у Београду присуствовали су, између осталих, предсједници Републике Српске и Србије Милорад Додик и Александар Вучић.

Славски колач је са патријархом Порфиријем преломио Његово преосвештенство епископ шумадијски Јован, који је освештао славске дарове.

Славској свечаности присуствовали су епископи шумадијски Јован, браничевски Игнатије, зворничко-тузлански Фотије, рашко-призренски Теодосије, нишки Арсеније, буеносајрески и јужно-централноамерички и администратор Митрополије загребачко-љубљанске Кирило, далматински Никодим, шабачки Јеротеј, ремезијански Стефан, хвостански Алексеј, новобрдски Иларион, јегарски Нектарије, липљански Доситеј и топлички Петар.

Прослави су присуствовали и представници политичког и културног живота Србије.

Прослави крсне славе његове светости у Патријаршији претходила је Света архијерејска литургија у Саборном храму. 

Почаствован сам што сам данас присуствовао прослави крсне славе Јовањдан код Његове светости патријарха српског Порфирија у Патријаршијском двору у Београду, навео је предсједник Републике Српске Милорад Додик на Иксу.

"Сарадња Републике Српске и Српске православне цркве је традиционално добра и она се остварује у свим сегментима подршке. Српска православна црква, Република Српска и Србија раде заједно на свим питањима и мени је посебна част што сам данас овдје. Овом приликом желим свима који прослављају Светог Јована Крститеља да честитам крсну славу, уз жељу да је прослављају у миру, здрављу и срећи још дуго година", рекао је Додик.

Пратите нас и путем Вибера