Предсједник МСД-а

Пејашиновић: Подјелом регистарских таблица и капа жељели смо да покажемо шта нам значи наша Српска

  • Извор: СРНА
  • 09.01.2024. 19:34

Млади социјалдемократи /МСД/ данас су у свим градовима и општинама у Републици Српској на симболичан начин допринијели обиљежавању великог дана - Дана Републике, дијелећи својим суграђанима регистарске таблице, капе и колаче са ознаком "9. јануар", изјавила је Срни предсједник МСД-а Ивона Пејашиновић.

"На нашу иницијативу направљене су регистарске таблице Републике Српске са ознаком 9. јануар 1992. године и почетним словима сваке локалне заједнице у Српској. На тај начин жељели смо да покажемо колико нама младима значи Република Српска, да поштујемо своју отаџбину и настављамо традицију својих предака. Такође, и ја као дијете ратног-војног инвалида осјећала сам потребу да се бар на овај симболичан начин одужим свим нашим страдалим и рањеним српским херојима, који су живот или дио тијела уградили у темеље наше Републике Српске", истакла је Пејашиновићева.

Поред таблица, додала је она, МСД су у својим локалним заједницама дијелили и црвене капе са плавим натписом 9. јануар и заставицом Српске, те торте и колаче, које су правиле чланице МСД, као и мини пакетиће, а акција ће трајати до касно вечерас.

"Велика је потражња грађана за таблицама и капама тако да размишљамо да исту акцију поновимо пред српску Нову годину", најавила је Пејашиновићева.

Она је нагласила да су млади стуб сваког друштва, те да су МСД и на овај начин показали да су достојни насљедници својих славних предака.

Девети јануар се слави као Дан Републике Српске јер је на тај дан 1992. године настала Српска под првобитним називом Република српског народа у БиХ.

Основали су је српски посланици у тадашњој Скупштини БиХ, након што су прегласани у кључним питањима која су се тицала опстанка Југославије и након што су припадници друга два народа кренули у сецесију мимо воље Срба, једног од конститутивног народа.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.