Zarada nije primarna

Penzionerski dani ljepši uz kreativni rad

  • Извор: АТВ
  • 01.04.2023. 20:02

Pavka Ilić izložila je vunene lutkice. Pravljenje tih igračaka od čiste vune za nju su prava zabava.

"Pustovanjem vune i bockanjem dolazite do željenog oblika, da sabijete vunu, da jednostavno napravite željeni oblik, jednog slonića. Tako da ovo je maltene iz jednog dijela, uši mu dodajete i tako, malo ukrasite i to je to", kaže Pavka Ilić.

Na sajmu Slobodanka Veselinović pored jutanih korpica, donijela je likere i ručno izrađene lutkice. Posebno je ponosna na narukvice koje pravi njena unka. 

"Ovo je proizvodnja juta, korpice koje se pletu, ruže koje pravite od materijala koji vi želite. Sve jednostavno kako vi hoćete", kaže Slobodanka Veselinović.

Ideja nije nedostajalo, a savjeti sa interneta su probudili želju za kreativnim radom. 

"Željela sam da se nečim bavim u penziji i onda me jednostavno to interesovalo. Nisam ni znala da imam tu žicu, da mogu nešto da napravim", kaže Pavka Ilić.

"Internetom sam malo švrljala i onda je to tako krenulo", kaže Slobodanka Veselinović.

Vrijeme i trud nemaju cijenu, ali zarada nije primarna. Nema ništa ljepše nego raditi šta voliš i tako uživati u penzionerksim danima. 

"Kad radim korpe, izgubim pojam o vremenu i gdje se nalazim i šta radim, znači samo sam u tom. Znam do kasno u noć da to motam i radim", kaže Slobodanka Veselinović.

"Negdje se ovako pozabavim cijeli dan, a negdje po 2-3 sata neku figuru koju napravim i onda uživate u tome što ste napravili svojim rukama", kaže Pavka Ilić.

Na Sajmu ženskog preduzetništava predstavilo se oko 80 žena i članica nekoliko udruženja iz Republike Srpske i Srbije. Organizator je Udruženje građana "Ženski interaktivni ruralni centar" pod pokroviteljstvom predsjednika Republike i Ministarstva privrede i preduzetništva.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)

  • 13:25 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.