Kod Drvara

Počela izgradnja crkve Svetog Petra i Pavla u Nagrađu

  • Извор: СРНА
  • 05.07.2022. 08:48

U selu Nagrađe kod Drvara počela je izgradnja hrama posvećenog Svetim apostolima Petru i Pavlu nedaleko od temelja kako se pretpostavlja najstarije pravoslavne bogomolje u BiH.

Predsjednik Udruženja "Nagrađe Crna kraljica" iz Drvara Časlav Šobot rekao je Srni da je izgradnja ove pravoslavne crkve temelj istorije i kulture.

"Ovo su ujedno i temelji i naše istorije, kulture i tradicije, ali i ostanka i opstanka na našim vjekovnim ognjištima", naglasio je Šobot.

On je naveo da će crkva biti zidana klesanim kamenom, kako se gradilo i u ta davna vremena.

"Na putu za srednjovjekovnu tvrđavu Visuć grad ili u narodu poznatiju Crnu kraljicu nalazi se i ovo vjersko i duhovno sveto mjesto", rekao je Šobot.

On je istakao da je veliko interesovanje za podizanje ovog hrama, pa je tako ovih dana Nagrađe puno turista i vjernika iz cijelog svijeta.

"Ljudi dolaze i prislužuju svijeće na starim temeljima bogomolje i Bogu se mole. Udruženje građana `Nagrađe Crna kraljica`, zajedno sa ljudima dobre volje, donatorima, kao i sveštenikom Zoranom Milovcem nosioci su ove svete misije koju će da ocijene buduće generacije Srba", naglasio je Šobot.

Izgradnja hrama Svetih apostola Petra i Pavla u Nagrađu kod Drvara počela je uz blagoslov NJegovog preosveštenstva episkopa bihaćko-petrovačkog Sergija.


Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм