Aranđelovdan

Policijska uprava Gradiška obilježila slavu MUP-a Srpske

  • Извор: СРНА
  • 20.11.2022. 12:26

Pripadnici Policijske uprave Gradiška obilježili su danas slavu Ministarstva unutrašnjih polova Republike Srpske - Aranđelovdan.

U Hramu Pokrova Presvete Bogorodice služena je liturgija i osveštanjo slavsko žito i kolač.

Nakon slavskog obrada, kod spomen-ploče kod zgrade Policijske uprave položeni su vijenci i cvijeće i služen parastos za 15 poginulih policaja iz Gradiške i Srpca u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Načelnik Policijske uprave Gradiška Bojan Škorić čestitao je slavu svim pripadnicima MUP-a Srpske i svim građanima koji slave Aranđelovdan.

"Slava MUP-a još je jedna prilika da se sjetimo poginulih policajaca u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, koji su svoje živote uzidali u temelje Republike Srpske", naglasio je Škorić.

On je dodao da je spomen-ploča poginulim policajcima postavljena na samom ulazu u zgradu Policijske uprave, kako bi svaki dan one koji tu dolaze podsjećalo na žrtvu koju su poginuli policajci dali za slobodu.

Čestitke povodom slave MUP-a Srpske uputili su i predsjednik Skupštine grada Gradiška Milenko Pavlović i načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević.

Osim predstavnika Policijske uprave, grada Gradiška i opštine Srbac, cvijeće na spomen-poloču poginulim policajcima položili su predstavnici Gradske boračke organizacije Gradiška i Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila. 

Тагови:
  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)