Зворник

Помоћ града у борби за потомство: Подршка паровима за поступак вантјелесне оплодње

  • Извор: АТВ
  • 22.10.2023. 19:29

25 беба досад је рођено поступком вантјелесне оплодње коју је помагала зворничка Градска управа. Мотив је то и порука осталим родитељима који имају тај проблем да почну на вријеме и да знају да је ту за њих увијек неко на чију подршку и помоћ могу да рачунају.

Ове године потписани су уговори са четири брачна пара.

„Имамо одличну сарадњу са нашим Удружењем „Беба 1“, са којима интензивно сарађујемо. То су људи који кроз бројна организовања прикупе значајна средства и управо су тако омогућили великом броју породица да дођу до вантјелесне оплодње, а град Зворник је до сада финансирао 59 процедура", каже Бојан Ивановић, градоначелник Зворника.

Тринаест година постоји и Удружење „Беба 1“. Зворник је град који је међу првима покренуо активности суфинансирања вјештачке оплодње. Николина Оро и сама је прошла кроз процес вантјелесне оплодње. Поступак суфинансирања процеса јој је непроцјењива помоћ.

„Имати дијете је највећи благослов који неко може да достигне у животу, а замислите кад прођете све неуспјеле покушаје, све терапије и сва лијечења и више немате новца, одакле и гдје и онда се ту неко јави ко жели да вам помогне. Мислим да то што ради Градска управа Зворника и друге у Српском је вриједно сваке похвале, каже Николина Оро из Удружења "Беба 1", Зворник.

Правилиник за добијање средстава је максимално прилагођен паровима. 5.000 KМ се издваја по брачном пару, а из буџета се годишње за те намјене планира између 25.000 и 35.000 KМ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм