Civilna zaštita

Poplave u četiri prijedorska naselja 

  • 05.06.2019. 22:01

Intenzivne padavine uzrokovale su pojavu velike količine površinskih voda i ugrožavanje stambenih objekata u naseljima Puharska, Čejreci, Brezičana i Lamovita, saopšteno je večeras iz Odsjeka za civilnu zaštitu grada Prijedora.

U popodnevnim časovima na području Kozare naglo su porasli nivoi vodostaji rijeke Puharske i manjih bujičnih vodotokova u naseljima Puharska, Čejreci, Brezičani i Lamovita. 

"Gradonačelnik Prijedora naložio je službama za zaštitu i spasavanje da izvrše uvid u stanje na terenu i preduzmu neophodne mjere zaštite od voda u ugroženim područjima i ispumpavanje vode iz stambenih i podrumskih prostorija u ovim naseljima", navodi se u saopštenju. 

Vodostaji većih vodotokova znatno su ispod kritičnog nivoa, a intenzitet padavina, prema prognozama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, ne ukazuje na mogućnost njihovog rasta. 
 

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм