Ko će odgovarati za smrt Ane Čučković?

Porodica Čučković šest godina čeka pravdu

  • Извор: АТВ
  • 10.05.2022. 19:02

Punih šest godina porodica Čučković čeka pravdu, pita se da li će iko odgovarati za tragičnu smrt čuvene trebinjske plivačice Ane Čučković. Sud je odlučio da hoće, stigla je presuda Nemanji Kojoviću. Ovaj momak nije kriv, poruka je okupljenih Trebinjaca predvođenih upravo porodicom Čučković. Otac Zoran kaže krivac je onaj koji je upravljao vozilom u kome je stradala Ana. Ogorčen je na trebinjsko pravosuđe.

"Nemanja nije kriv zato što je i na terenu sve jasno gdje se desio udes. I ovo što muči familiju Čučković, zapamtite dobro, neće izdobriti zato što ćemo morati da uzememo pravdu u svoje ruke, oni nas tjeraju", rekao je Zoran Čučković.

Nevin sam i nije mi dobro, iza mene je šest godina patnje i bola, jedva progovara Nemanja. Po presudi Osnovnog, a potvrdi Okružnog suda u Trebinju mladić će narednih 8 mjeseci provesti u zatvoru. Mora se javiti već u petak.

"Šta ćete vi sada 13.? Neću ići. Vjerujete li da će pravda ugledati svjetlost dana? Vjerujem, ima Boga, Božija je zadnja. Neka im Bog sudi", odgovara Nemanja Kojović.

Po prvoj presudi Osnovnog suda Nemanja je bio osobođen, tužilac se žalio pa je Okružni sud postupak vratio na početak. U drugom postupku Kojović je osuđen na osam mjeseci zatvora, nakon žalbe odbrane ova presuda je samo potvrđena. Odbrana se sada obratila i Vrhovnom sudu.  Porodice tvrde da je postupak praćen nepravilnostima i malverzacijama.

"Nikada se udostojili nisu da izađu na lice mjesta da vide preglednost puta, znakove na putu i ostale stvari, ne znam šta više mi da pričamo njima", kaže Ana Musić.

"Mi ne tražimo da mi sudimo nego da regionalni, državni, evropski saobraćajni vještaci izađu na lice mjesta", poručio je Ilija Škero.

Mijenjan je uviđaj, mijenjali su se i vještaci tvrde porodice. Poslali su poruku trebinjskim sudijama.

"Neće moći vječno. Tako je mislila i Medenica i predsjednik Privrednog suda u Podgorici, pa ssu danas u zatvoru. Nikakva ovo nije prijetnja, nikakva ružna riječ, nego će ih stići istina", dodaje Zoran.

Iz trebinjskih sudova danas pred kamere nisu željeli. Pismeno su poručili da su odluke sudova obavezujuće te da se iste ne komentarišu što im kažu omogućava Zakon. Ana Čučković poginula je prije šest godina u saobraćajnoj nesreći koja se desila na putu Trebinje - Herceg Novi. Do nesreće je došlo kada je vozilo u kome je bila Ana prilikom prestizanja udarilo prvo u automobil kojim je upravljao Kojović, a onda u bankinu.



Тагови:
  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)