Znači svaka marka

Porodice podršku od 750 KM ne žele da dovode u pitanje

  • Извор: АТВ
  • 21.10.2022. 19:25

Tanja je majka petoro djece. Nezaposlena je, pa na podršku od 750 maraka gleda kao na mjesečnu platu. Kada u kući imate školarce priča Tanja svaka dodatna marka dobro dođe. Kaže, kada joj je pomoć isplaćena vidjela je koliko znači.

"Da kako da je značilo za roditelja koji ne radi koji je nezaposlen a koji pri tom ima četvoro i više djece i od toga su većinom školarci naravno da se osjeti pomak u svemu tome", kaže Tanja Kalabić, majka petoro djece.

Podršku koja joj olakšava život, kaže Tanja ni jednog trenutka ne želi da dovodi u pitanje. 

"Te stvari koje su dovedene na kraju krajeva na nivou države da danas budu crne sutra bijele nadam se da će to opstati kao što je rečeno i da će se nastaviti, ipak to je jedna plata koja je potrebna svim sigurno jednoj višečlanoj porodici i nadam se da će to da opstane i ja iskreno iz svog ugla to uopšte ne dovodim u pitanje", kaže Kalabić.  

Pravo na 750 maraka ima preko tri hiljade porodica. Od kada je isplata počela telefoni su se kažu iz banjalučkog udruženja usijali. Apeluju i da se cijela  izborna zavrzlama završti kako građani na kraju ne bi isplaštali. 

"Vjerujte da su nam se telefoni usijali i fiksni i mobilni ne možete sve ni odgovoriti vjerujte koliko naz zovu te porodice da šitaju ima li hoće li dobiti, dobili su prošli mjesec pa hoće li dobiti sljedeći mjesec. Politiku nastranu vjerujte ovo je običan čovjek borba za običnog čovjeka nas interesuje običan čovjek, porodice sa četvoro i više djece i ostale porodice", kaže Jovan Radovanović, predsjednik Udruženja porodica "Četiri plus" Banjaluka.

Novim budžetom biće obuhvaćena i podrška porodicama sa četvoro i više djece u kojima je jedan roditelj nezaposlen. Do kraja godine je planirano da se donese zakon na osnovu koga bi pomoć od 750 maraka postalo redovno primanje kao što je to plata, saopštili su iz Ministarstva finansija.