Lažna vijest

Portal Gerila.info obmanuo javnost - Begić nije podnio krivične prijave 20. decembra

  • Извор: АТВ
  • 22.12.2021. 21:00

Portal Gerila.info, obmanuo je javnost objavom od 20. decembra, a gdje je pušten tekst pod naslovom "Begić podnio krivičnu protiv urednika i direktora ATV-a. Traži saslušanje lica koja su najavljivala objavljivanje snimka".

Naime, u tekstu se navodi da je Ivan Begić podnio prijavu zbog krivičnih djela “Povreda ravnopravnosti građana”, “Izlaganje opasnosti”, “Neovlašteno korištenje ličnih podataka” i “Javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje”, a u vezi sa krivičnim djelom “Ucjena”.

Ipak, ATV-u je juče (21. decembra) iz PU Banjaluka kao i Okružnog tužilaštvu Banjaluka, potvrđeno da Ivan Begić nije podnio, gore navedene prijave, o kojima piše pomenuti portal.

Portparol tužilaštva Maja Vidović potvrdila je da od 4. septembra nije bilo nikakvih novih prijava Ivana Begića čiji eksplicitni snimak se pojavio u javnosti prije nekoliko dana, dok je ista informacija potvrđena iz PU Banjaluka.

Kako saznajemo, Tužilaštvu su tek danas (22. decembra) predate navedene krivične prijave, a ne 20. decembra kako je to pisao portal Gerila.info.

Uredništvo ATV-a uputilo je juče demantij, gdje najoštrije osuđuje pokušaj Ivana Begića, te portala Gerila.info kao i ostalih portala koji su bez provjere informacija objavili i prenijeli lažnu vijest. 

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.