Стефан Божић

Посао на УКЦ-у Српске за најбољег студента медицине

  • Извор: АТВ
  • 10.11.2023. 19:04

Најбољи дипломац Медицинског факултета у Бањалуци Стефан Божић са просјечном оцјеном 9,93 потписао је уговор о раду и засновао радни однос у Универзитетском клиничком центру Републике Српске.

Генерални директор УКЦ-а Владо Ђајић рекао је да ће Божићу бити омогућено да се едукује у престижним здравственим центрима Европе и свијета и додао да је у УКЦ Српске у задњих неколико година запослено више од 300 младих доктора. 

"Запошљавањем младог кадра обезбиједили смо у наредних 20 година докторе који ће лијечити становништво Републике Српске. Сваке године запослимо најбољег студента и поред тога још одличних студената. Др Стефану Божићу смо понудили неколико Клиника гдје је било потребе за кадром, а он је изабрао Клинику за гинекологију и акушерство. Медицински факултет је јако тежак факултет и овим путем честитам младом колеги на успјеху“, нагласио је Ђајић.

Божић је рекао да студирање медицине захтијева велики рад и посвећеност али се и захвалио руководству УКЦ-а Српске на могућности да свој професионални живот усавршава у највећој здравственој установи. 

"Студирање на Медицинском факултету захтјева велики труд, рад и преданост. Доктор бити је посебан позив, јер се наука стапа са највећим људским квалитетом, а то је хуманост. Посебно се захваљујем генералном директору УКЦ Републици Српске Влади Ђајићу што препознаје младе људе и омогућава им да раде у највећој здравственој установи у Републици Српској, те саме едукације и размјене знања у иностранству“, нагласио је Божић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.