UKC RS

Posao za diplomca sa prosjekom ocjena 9,73

  • Извор: АТВ
  • 01.09.2022. 19:04

Dječačkog lica, ali ozbiljnih dostignuća, to je Mladen Grbić, 25-godišnjak - najbolji diplomac Medicinskog fakulteta u Banjaluci sa prosjekom 9,73. Od danas i doktor na UKC RS, potpisao je svoj prvi ugovor o radu.

"Meni je velika čast i zadovoljstvo da svoju karijeru počinjem i gradim na ovako referentnoj ustanovi u našoj Republici, gdje se pruža prilika da svoje znanje i dalje unaprijedim , proširim sve u službi naroda i zdravlja naših pacijenata", rekao je Mladen Grbić.

Klinika za bolesti uha, grla i nosa kao i cijeli UKC dobili su jako pojačanje. Najboljim studentima i medicinskim tehničarima i jeste mjesto u najvećoj i najboljoj zdravstvenoj ustanovi u RS, poručuju iz UKC-a. 

"To nije prvi put, mi to radimo godinama i ne samo to. Unazad godinama smo zaposlili 320 novih ljekara, s ciljem da unaprijedimo rad u UKC RS, a istovremeno da pošaljemo poruku mladima da treba da uče, da se usavršavaju i da imaju mjesto u Republici Srpskoj", rekao je Vlado Đajić, generalni direktor UKC RS.

"Očekivanja su da prije svega krenem da radim da steknem znanje i iskustvo, koje će mi pomoći da budem što bolji ljekar. Naravno očekujem neku specijalizaciju, koja se ovdje nudim i uvijek ima prilike za edukacije jer dolaze strani stručnjaci, takođe i mi odlazimo  u druge države", rekao je Grbić.

Mladen je bio vukovac u osnovnoj i srednjoj školi, stipendista je

Fonda "dr Milan Jelić". Posljednji ispit položio je na Đurđevdan, polovinom juna odbranio je diplomski iz oblasti neurologije, na temu ,,Transverzalni mijelitis” ocjenom 10. Sad mu je, kaže, cilj da bude što bolji ljekar i čovjek. 

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић